Από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η ψηφιακή μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος με την λειτουργία της Digea, το νησί της Καρπάθου αντιμετώπιζε σοβαρότατα προβλήματα λόγω της μικρής κάλυψης από τους αναμεταδότες που τοποθέτησε.

  Πολλά χωριά βρίσκονταν εκτός κάλυψης και οι κάτοικοι τους δεν είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τηλεόραση.

ΣΠΟΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ!

Ο Δήμος Καρπάθου και ο Δήμαρχος Ιωάννης Θεμ. Νισύριος λειτουργώντας μεθοδικά κι οργανωμένα, με αλλεπάλληλα έγγραφα και πιέσεις, κατάφερε να εξασφαλίσει το νομικό πλαίσιο το οποίο δίνει πλέον την δυνατότητα στους Δήμους να μπορούν νόμιμα να συνδράμουν με αναμεταδότες στην κάλυψη των λευκών περιοχών.

Μετά την σχετική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στην Βουλή τον προηγούμενο μήνα, ο Δήμος Καρπάθου υπέβαλε στην πλατφόρμα, πριν την καταληκτική ημερομηνία στις 24/05/2022 του Υπουργείου, τα στοιχεία για τους πομπούς τους οποίους έχει ήδη τοποθετήσει (με ιδίους πόρους τα προηγούμενα δύο έτη) ώστε να ενταχθούν έως τον Σεπτέμβριο στο δίκτυο των επίσημων αναμεταδοτών της Digea.

Με αυτό τον τρόπο λύνεται, οριστικά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα πρόβλημα το οποίο απασχολούσε μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας σε αρκετά χωριά.

Κάρπαθος   25     Μαΐου    2022

Ο  Δήμαρχος Καρπάθου    

   Ιωάννης    Θεμ.    Νισύριος