Στο αντλιοστάσιο λυμάτων πλησίον της Εθνικής Τράπεζας τα τοιχώματα ήταν διαβρωμένα και μη στεγανά οπότε υπήρχε εισροή θαλασσινού νερού, γεγονός που δημιουργούσε σοβαρό πρόβλημα στην μεταφορά των λυμάτων προς τον Βιολογικό.

 Η βέλτιστη λύση σε αυτή την περίπτωση ήταν η προμήθεια ενός σύγχρονου προκατασκευασμένου αντλιοστασίου (compact) το οποίο τοποθετήθηκε μέσα στο υπάρχον με αποτέλεσμα την στεγανοποίηση και την σύγχρονη λειτουργία του με δύο ενσωματωμένες αντλίες.

Η τοποθέτηση έγινε από υπαλλήλους του Τμήματος Ύδρευσης και του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καρπάθου, ενώ αφαιρέθηκαν τα περιττά φρεάτια που υπήρχαν στο χώρο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στον παρακείμενο οικίσκο, υπήρχε άθικτο μηχάνημα αξίας χιλιάδων ευρώ το οποίο επεξεργάζεται τα αέρια από το φρεάτιο με ειδικά φίλτρα ώστε να περιορίζει στο ελάχιστο τις οσμές. Ούτε είχε συνδεθεί μέσω αγωγού με το φρεάτιο, ούτε είχε συνδεθεί στο δίκτυο του ρεύματος.

Πλέον πραγματοποιήθηκαν και οι δύο συνδέσεις και με το μηχάνημα σε λειτουργία θεωρούμε ότι θα μπει τέλος στη  ύπαρξη οσμών σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη και δίπλα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σημαντική βοήθεια στο εγχείρημα αυτό είχαμε  από την ΔΕΥΑΡ, η οποία μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου μας παραχώρησε έμπειρο υπάλληλο της για να βοηθήσει με την τεχνογνωσία του τις υπηρεσίες μας. 

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη καθώς και τον Πρόεδρο της εταιρείας και Αντιδήμαρχο  κ. Γιάννη Καμπούρη για την άμεση ανταπόκριση.

Ο Δήμος Καρπάθου προχωράει μεθοδικά λύνοντας με σοβαρές παρεμβάσεις χρονίζοντα θέματα με σκοπό την ορθή λειτουργία των εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.

Κάρπαθος  20 Απριλίου 2022

Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Ιωάννης Θεμ. Νισύριος