Είναι η 14η Κυριακή από τον Σεπτέμβριο, που καλούμαστε να δώσουμε το παρόν σε συνεδρίαση για την εκλογή μέλους της Οικονομικής Επιτροπής.

14 ειδικές συνεδριάσεις έχουν γίνει, επειδή ο κ. Μανωλάκης και η παρέα του δηλώνουν υποψηφιότητα, εκλέγονται και την επόμενη παραιτούνται.

 Ο μοναδικός σκοπός για τον οποίο δίνουμε το παρόν ως τώρα, είναι για να μπορεί να συγκροτηθεί η Ο.Ε και να γίνει ΜΙΑ συνεδρίαση κάθε 15 μέρες, στην μια μέρα που μεσολαβεί στο κενό της παραίτησης του.

Με απλά λόγια, ο κ. Μανωλάκης και η παρέα του, εκβιάζουν τη λειτουργία του κυριότερου Συλλογικού οργάνου του Δήμου μας.

 Ασελγώντας παρά φύσιν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  δεν του επιτρέπουν να συνεδριάσει σε τακτική συνεδρίαση εδώ και πέντε μήνες!

Η επίκληση, δήθεν, της λαϊκής εντολής (την οποία έχει πάρει ο Δήμαρχος και κανείς άλλος) και  χρησιμοποιούν  ως  μοναδικό  τους  άλλοθι, έχει  καταπέσει  οριστικά.

Είναι πασιφανές πλέον πως το μόνο που επιζητούν, εκτός από το να μπλοκάρουν τη λειτουργία του Δήμου, είναι  να  αποτελούν  το  θέμα  αλλά  και  το    θέαμα   της  κοινωνίας μας εργαλειοποιώντας   το  θεσμό  του Δημοτικού Συμβουλίου  και  της  Οικονομικής  Επιτροπής.

Η παραβατική τους αυτή συμπεριφορά, έχει πάρει τον δρόμο της και σύντομα θα απολογηθούν στα αρμόδια πειθαρχικά και ποινικά όργανα.

 Εμείς, παρά τον εμπαιγμό, συμμετέχουμε σε όλες τις συνεδριάσεις αυτού του είδους αδιάλειπτα έως τώρα, γιατί έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στον τόπο.

Γνωρίζουμε ότι η μη ομαλή λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής μπορεί να προκαλέσει δεινά στον τόπο εν όψει της τουριστικής σεζόν και πασχίζουμε με έκτακτες συνεδριάσεις (εκεί κατάντησαν τον Δήμο), να αποτρέψουμε το μέγιστο των δεινών αυτών.

Η παρέα του κ. Μανωλάκη, όπως και ο ίδιος στην τελευταία συνεδρίαση, επιδεικτικά δεν συμμετέχει!

 Ας απολογηθούν στους Δημότες επειδή εξαιτίας της συμπεριφοράς τους αυτής για ένα διάστημα δεν θα υπάρχει αποκομιδή των απορριμμάτων τις Κυριακές, τα μηχανήματα και οι παιδικές χαρές του Φιλόδημος δεν βρίσκονται ήδη στην Κάρπαθο και οι συμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών οικισμών έχουν καθυστερήσει.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον βάναυσο ευτελισμό του θεσμού του Δημοτικού Συμβούλου δεν θα παραστούμε στην αυριανή συνεδρίαση, αφού η απουσία μας αυτή δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα στην εκ νέου συγκρότηση της Ο.Ε η οποία ούτως ή άλλως θα γίνει αυτοδικαίως.

  Εκ της Δημοτικής Αρχής