Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου – Animal Welfare Karpathos ανακοινώνει πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων γατών που θα διεξαχθεί μεταξύ 27-31 Μαρτίου, 2022 στην αίθουσα της κοινότητας Απερίου. Το πρόγραμμα και η άσκηση των κτηνιατρικών πράξεων από τους δρ Peter Brown  και δρ Άννα Κατωγυρίτη έλαβε την ομόφωνη έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου και θα τηρήσει όλες τις προδιαγραφές του κράτους. Μαζί με τους δύο έμπειρους κτηνιάτρους θα βοηθήσουν και δύο πιστοποιημένοι κτηνιατρικοί νοσοκόμοι από Αγγλία.

Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου προσκαλεί τους συμπολίτες μας που θα ήθελαν να βοηθήσουν με την ασφαλή παγίδευση και κατόπιν απελευθέρωση αδέσποτων να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής εδώ. Οι παγιδεύσεις θα εστιαστούν στα Πηγάδια, Πυλές, Όθος και Απέρι εκτός και αν υπάρχουν εθελοντές και από άλλα χωριά που μπορούν να βοηθήσουν.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα για την ασφαλή παγίδευση, την εκτέλεση χειρουργείων, την ανάρρωση και την απελευθέρωσης των ζώων.

Οι παγιδεύσεις και απελευθερώσεις ζώων θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες. Οι γάτες θα μένουν στον χώρο της προσωρινής κλινικής έως το πρωί της επομένης (~ 24 ώρες) πριν την απελευθέρωση τους.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται κυρίως από δωρεές που λαμβάνει η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου και συνδιοργανώνεται με την νέα οργάνωση Veterinary Global Aid (Αμερική. Έχει δε λάβει και χρηματική υποστήριξη από το Greek Cat Welfare Society (Αγγλία).

Εφόσον υπάρχουν επιχειρήσεις ή ιδιότητες που θα ήθελαν να γίνουν χορηγοί του προγράμματος παρακαλούμε επικοινωνήστε μέσω email στο Donate@AnimalWelfareKarpathos.com.

Οι χορηγοί μπορούν να προσφέρουν στο πρόγραμμα σε είδος (κάλυψη γευμάτων εθελοντών, φαρμακευτικά είδη κτλ), υπηρεσίες (δωμάτια σε ξενοδοχεία, rental cars) ή οικονομική ενίσχυση.

Όλοι οι χορηγοί θα ανακοινωθούν στο τέλος του προγράμματος στα επίσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα της ΦΔΚ κατά ανάλογο τρόπο όπως και το καλοκαίρι 2021 (δείτε εδώ).

Για συμπολίτες μας που θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν δωρεά προς την Φιλοζωική Δράση Καρπάθου μπορείτε να κάνετε απευθείας κατάθεση στον λογαριασμό της οργάνωσης (Εθνική Τράπεζα) ή μέσω PayPal Donate@AnimalWelfareKarpathos.com. Ο λογαριασμός PayPal της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου έχει αναγνωριστεί ως φιλανθρωπικός/ charity από την εταιρεία PayPal. Τα στοιχεία τραπέζης μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καρπάθου όσο και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Απερίου κ. Παππά για την στήριξη ενός ακόμα προγράμματος.

Δ.Σ Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου

Στοιχεία επικοινωνίας:
Email: Info@AnimalWelfareKarpathos.com
Facebook EVENT: https://fb.me/e/49oVTMUUi
Ιστοσελίδα: www.AnimalWelfareKarpathos.com
Facebook: www.Facebook.com/animalwelfarekarpathos
Facebook GROUP: www.Facebook.com/groups/animalwelfarekarpathos
Instagram: www.instagram.com/animalwelfarekarpathos