Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου ολοκληρώθηκε δράση δενδροφύτευσης στην τοποθεσία Μαρίτσα με την συμμετοχή εργαζόμενων του Δήμου Η.Ν. Κάσου στην υπηρεσία καθαριότητας αλλά και των στρατιωτών της τοπικής μονάδας . Η δράση αυτή συγκαταλέγεται στην πολιτική του Δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την διάδοση της αξίας του εθελοντισμού   στις κοινωνικές δράσεις , την  οποία  μάλιστα θα διαδεχθούν κι άλλες το επόμενο διάστημα  όταν οι υγειονομικές και οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Εργασίες πραγματοποιούνται και στο Δημοτικό δίκτυο ύδρευσης από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου . Καθημερινά πραγματοποιούνται  εργασίες συντήρησης  του υπάρχοντος δικτύου  ενώ παράλληλα  στον οικισμό του Αρβανιτοχωρίου πραγματοποιούνται  εργασίες τοποθέτησης  νέων  σωλήνων  πολυαιθυλενίου για  την επέκταση τμήματος του δικτύου  ώστε να εξασφαλιστεί η βελτίωση της  πίεσης του νερού  αλλά και η  κάλυψη  των αναγκών των  κατοίκων της περιοχής.

Σ’ εξέλιξη επίσης βρίσκονται οι εργασίες διαπλάτυνσης της κεντρικής οδού στον οικισμό Αγίας Μαρίνας προς την θέση Καθίστρες.

Τέλος σε συνέχεια αιτημάτων της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιούνται στο νησί εργασίες συντήρησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της ΔΕΗ από συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ για την αντικατάσταση παλαιών καλωδίων και  στύλων.

Ο Δήμαρχος της Ηρωικής νήσου Κάσου Μιχάλης Ερωτόκριτος αναφερόμενος στις παρεμβάσεις αυτές χαρακτηριστικά  αναφέρει τα παρακάτω. «Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε ως δημοτική αρχή εξαιτίας των γραφειοκρατικών  και χρονοβόρων διαδικασιών  προσπαθούμε  με κάθε μέσο να παρεμβαίνουμε  αλλά  και να  προβαίνουμε σε ενέργειες που αποσκοπούν  στην βελτίωση της  καθημερινότητας των κατοίκων του νησιού  σε όλους τους τομείς της μικρής μας κοινωνίας με μικροπαρεμβάσεις από ίδιους πόρους του Δήμου μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύλλογο των εν Ελλάδι Κασίων για την καθοριστική  συμβολή του στην πραγματοποίηση της δράσης  δενδροφύτευσης στο νησί μας. Καθώς  με  την παρέμβαση των μελών  του έγινε  αποστολή  300 δενδρυλλίων  για την φύτευση τους στην Η.Ν. Κάσου. Το νησί μας  θα έχει πάντα   ανάγκη  από τέτοιου  είδους κοινωνικές   προσφορές είτε αυτές προέρχονται από συλλόγους είτε από την οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία. Θα είναι πάντα καλοδεχούμενες και  ευχόμαστε να ακολουθήσουν κι άλλοι  το παράδειγμα της αξιέπαινης κοινωνικής  δράσης τους».

ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η. Ν. ΚΑΣΟΥ