Συμμετείχαν: Βουρεξάκη Κατερίνα (Κάλυμνος), Καραϊτιανός Γιάννης, Γιαλλουράκης Ερρίκος (Κάρπαθος), Αφθονίδου Μαρία (Δωδεκανησιακή Μέλισσα), Κορωναίου Άννα (Νίσυρος), Ζερβάνου Λουκία (Κως), Κολεζάκης Μανώλης, Κορδίνα Μαρία (Ρόδος),Υψηλάντη Διονυσία Οικονόμου Μαρία (Πάτμος), Οικονομίδου Ισαβέλλα (Χάλκη),  Βασιλάκη Σούλα (Τήλος),  Φραγκούλης Γιάννης (Κάσος).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνέβησαν από την προηγούμενη συνεδρίαση   (8/2/22) μέχρι σήμερα:

9/2: Συγκρότηση νέου ΔΣ Δωδεκανησιακής Μέλισσας

14/2: Συνάντηση προέδρου και αντιπροέδρου Δ.Σ Ομοσπονδίας κας Βουρεξάκη με αντιδήμαρχο Εσόδων Δήμου Πειραιά κ. ΓΡ. Καψοκόλη

14/2: : Συνάντηση προέδρου Δ.Σ Ομοσπονδίας και προέδρου πανελλήνιου Συλλόγου Ναυπηγείων – Ταρσανάδων κ. Β. Βασιλειάδη με Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κ. Κατσαφάδο

Κοπή Πίτας Ομοσπονδίας

Συνεχίζεται η προετοιμασία για την κοπή της Πίττας μας, που θα πραγματοποιηθεί στη Δωδεκανησιακή  Εστία, Σάββατο 19/2 και ώρα 6μμ.  Η αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Βουρεξάκη θα έχει το συντονισμό της προετοιμασίας.

Προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης της πανδημίας, έγινε περιορισμένο κάλεσμα προσκεκλημένων και θα δοθούν μόνο συσκευασμένα κεράσματα και βέβαια θα υπάρχει έλεγχος κατά την είσοδο στον χώρο για πιστοποιητικά, όπως προβλέπει ο Νόμος.

  • Στάλθηκαν ήδη προσκλήσεις σε μέλη Δ.Σ, προέδρους Δ.Σ Δωδεκανησιακών φορέων, Βουλευτές Δωδεκανήσου και Δήμο Πειραιά.
  • Θα υπάρχει μετάδοση μέσω ΖΟΟΜ, για όσα άτομα επιθυμούν να παρακολουθήσουν, να στείλουν ευχές, κλπ.
  • Η προετοιμασία της αίθουσας (λαχνοί, δώρα, κεράσματα, στολισμός) θα γίνει την Παρασκευή 18/2)

ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2022

Για την 8η χρονιά των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας» που οργανώνει ο Δήμος Πειραιά στο διάστημα 27/5/2022 έως 5/6/2022, αποφασίστηκε  η υποβολή προτάσεων της Ομοσπονδίας μας, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες λόγω πανδημίας .

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Λόγω των αυξημένων αναγκών αίματος, από συμπατριώτες μας ασθενείς, υπενθυμίζεται σε κάθε υποψήφιο αιμοδότη, ο κωδικός της τράπεζας αίματος της Ομοσπονδίας μας 13863 καθώς και ‘ότι μπορούν να δίνουν αίμα σε οποιοδήποτε νοσηλευτικό ίδρυμα.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΕΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Η Ομοσπονδία μας απέκτησε δυνατότητα ηλεκτρονικών υπογραφών, χάρη στις ενέργειες της γραμματέας του Δ.Σ κ. Μαριάννας Αντύπα.

Στάλθηκε αίτημα στην Τράπεζα Πειραιώς με συνημμένα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για το ξεμπλοκάρισμα του τραπεζικού μας λογαριασμού

Εκκρεμεί η επίσημη ανακοίνωση νέας  παράτασης,  μέσα στο 2022, της θητείας Δ.Σ Σωματείων, που δεν έχουν καταφέρει να πραγματοποιήσουν Γ.Σ.

ΚΒ’ Πολιτιστικό Συμπόσιο Δωδεκανήσου  (Κως, 30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2022)

Λάβαμε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με τον προγραμματισμό του προσεχούς πολιτιστικού συμποσίου Δωδεκανήσου. Για τη συμμετοχή στο Συμπόσιο και για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία ή διευκρίνιση  οι ενδιαφερόμενοι μπορούν  να απευθύνονται:

  • Στον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Μανόλη Μακρή
    (Χρ. Παπαχριστοδούλου 3,   851 00 Ρόδος,  τηλ. 22410-20104, Κ.Τ. 6948421195,
    e-mail:  manolismakris@gmail.com)
  • Στη Γενική Γραμματέα Χρυσούλα Ζουμπά
    (Ιω. Δενδρινού 27,  851 00 Ρόδος, τηλ. 22410- 26061, 22410-99210,
    Κ.Τ. 6974741761,  e-mail: zouba@aegean.gr).
  • Στον Ταμία Νίκο Κωνσταντινίδη
    Ι. Ψυχάρη 3, 851 00 Ρόδος, τηλ. 22410-22594, Κ.Τ. 6977702484
    e-mail: konstfamily@hotmail.com

Εορτασμός επετείου Ενσωμάτωσης Δωδεκανήσου

Βρίσκεται σε εξέλιξη η αποστολή επιστολών και η οργάνωση επετειακών εκδηλώσεων:

  • Δευτέρα 7/3: Αντιπροσωπεία Ομοσπονδίας μας στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, όπου η Προεδρική φρουρά θα φέρει τη στολή του Βρακοφόρου του Αιγαίου
  • Κυριακή 13/3: Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων
  • Σάββατο 12/3 ή 19/3: Πολιτιστική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο ή σε άλλο κατάλληλο χώρο
  • Διαδικτυακή εκδήλωση σε συνεργασία με Ομοσπονδίες των απανταχού Δωδεκανησίων (σε ημέρα και ώρα που θα καθοριστεί)

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Στα πλαίσια της δημιουργίας πλατφόρμας από τον Δήμο Πειραιά σε συνεργασία με το ΠΑ.ΠΕΙ (κ. Ηλίας Τζιώρας), ήδη στείλαμε αρκετές Δωδεκανησιακές συνταγές, συνοδευόμενες από  μία μικρή ιστορία.

Εκκρεμεί η αποστολή συνταγών και από λοιπά νησιά καθώς και αναφορά στην ιστορία των Δωδεκανησίων ( Πως και πότε άρχισαν να έρχονται  στον Πειραιά σε ποιες γειτονιές εγκαταστάθηκαν, υπήρχαν κάποια ιδιαίτερα μαγαζιά ή τοποθεσίες συνδεδεμένα με την ιστορία και την καθημερινότητα των Δωδεκανήσιων  στον Πειραιά; π.χ καφενεία ή ταβέρνες που σύχναζαν ή οι ιδιοκτήτες τους ήταν Δωδεκανήσιοι, παντοπωλεία με τρόφιμα και φαγητά από τα νησιά με ιδιοκτήτες Δωδεκανήσιους, τι επαγγέλματα έκαναν συνήθως; π.χ καπεταναίοι, ψαράδες κλπ.)

Ανακοίνωση Ομίλου Καρπαθίων Νέων

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε την επιστροφή του Ομίλου Καρπαθίων Νέων στην αίθουσα του ΣΑΚ (Κολοκοτρώνη 82, Πειραιάς).

Επιστρέφουμε στην αίθουσα μας μετά από δύο χρόνια αισθητής απουσίας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού που μας είχε σε απόσταση όλο αυτό το διάστημα. Την επόμενη Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 19:30, ανοίγουμε τις πόρτες μας και σας περιμένουμε στην αίθουσα μας, να κόψουμε την βασιλόπιτα μας και να ανταλλάξουμε ευχές.

Σημ.: όποιος/α επιθυμεί μπορεί να προσφέρει κάποιο έδεσμα (αλμυρό ή γλυκό) σε συνεννόηση με το Δ.Σ.  Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας περιμένουμε με χαρά!

Είσοδος ελεύθερη.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ  folkloringtravel.com

Πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης παραδοσιακών προορισμών ανά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα folkloringtravel.com καταχωρούνται μόνο οι οργανισμοί επιχειρήσεις που τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες τους έχουν χαρακτηριστικά από την ελληνική παράδοση και πολιτιστική κληρονομιά:

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι και οι ομοσπονδίες συλλόγων καταχωρούνται δωρεάν εσαεί.

Η ιστοσελίδα θα είναι έτοιμη σύντομα. Οι ενδιαφερόμενοι για καταχώρηση, επικοινωνούν με τον  Γκαλέτση Αριστείδη, Ιστορικό | Υπεύθυνο folkloringtravel.com Μηχανή αναζήτησης παραδοσιακών προορισμών σε Ελλάδα & Κύπρο> www.folkloringtravel.com | info@folkloringtravel.com fb @Folkloring_travel
Λέοντος Σοφού 8, 1ος όροφος, Θεσσαλονίκη 54625

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΩΔ/ΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ