Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή υπό όρους, καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 33χρονος αλλοδαπός Αλβανικής που κατηγορείται για την κλοπή διαφόρων κοσμημάτων αξίας 15.000 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 450 δολαρίων από σπίτι στην Κάρπαθο.

Την κλοπή αυτή, ο αλλοδαπός φέρεται να την διέπραξε μαζί με 29χρονο Έλληνα, ο οποίος και αυτός συνελήφθη και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Ωστόσο χθες δικάστηκε μόνο ο 33χρονος Αλβανός, ο οποίος διά των δικηγόρων του κ.κ. Αχιλλέα Δασκαλάκη και Στέλιου Αλεξανδρή προσέφυγε σε ποινική διαπραγμάτευση, το πρακτικό της οποίας και επικυρώθηκε από το δικαστήριο.

Έτσι ο 33χρονος, που έχει αποδεχτεί την πράξη του, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών η οποία αναστέλλεται επί τριετία επί τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Όλα ξεκίνησαν με τη σύλληψη του 29χρονου το βράδυ του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου 2021 από αστυνομικούς του Τμήματος Καρπάθου.

Βάσει της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί ο 29χρονος Έλληνας μαζί με τον 33χρονο αλλοδαπό Αλβανικής καταγωγής που αρχικά αναζητούνταν, φέρονται τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας να εισήλθαν σε σπίτι στην Κάρπαθο και να αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ καθώς και 450 δολάρια.

Στην κατοχή του 29χρονου εντοπίστηκαν τα περισσότερα κοσμήματα, 234 δολάρια καθώς και 13 γραμμάρια μεθαμφεταμίνης, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Μία μέρα αργότερα εντοπίστηκαν και άλλα κλοπιμαία, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον αλλοδαπό, ο οποίος και τελικά συνελήφθη στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Εφ. ΡΟΔΙΑΚΗ