Από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Εμμανουήλ Παραγυιό λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα ως απάντηση στο δημοσίευμα της “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗΣ” με τον  τίτλο «Ένας αφελής ψηφοφόρος της “ΑΠΕΚ” αναρωτιέται».

ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ! ΦΩΤΟ: RITTA SAMUELSON

Η απάντηση της “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗΣ” δίδεται σε άλλη στήλη της.
Το ηλεκτρονικό μήνυμα του παρατίθεται αυτούσιο παρακάτω χωρίς κανένα σχόλιο.
«Με αφορμή ανώνυμο κείμενο το οποίο δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα σας θα ήθελα να διορθώσετε άμεσα τις ψευδείς αναφορές σε αυτό, και συγκεκριμένα στα τμήματα όπου αναφέρονται : 1) ” Ο κ. Παραγυιός εξέπεσε , λόγω διαγραφής ακριβώς με τον ίδιο τρόπο , δηλαδή λόγω διαγραφής του από την παράταξη με ομόφωνη απόφαση όλων των δημοτικών συμβούλων και τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου ” 2)” το Δημοτικό Συμβούλιο έχει να συνέλθει πάνω από τρείς μήνες λόγω της άρνησης του κ. Παραγυιού να το συγκαλέσει “.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας αναφέρω ως προς το πρώτο: Το πρακτικό διαγραφής μου από την παράταξη, δεν είχε τη σύμφωνη γνώμη όλων των Δημοτικών Συμβούλων, αλλά 5 εξ αυτών ούτε και τη σύμφωνη γνώμη του επικεφαλής. Συντάχθηκε δε χωρίς να συγκληθεί  η παράταξη από τον Επικεφαλής. Διαγραφές από παρατάξεις, έχουν γίνει δεκάδες σε όλη τη χώρα καμία όμως δεν έχει γίνει χωρίς να συγκληθεί η παράταξη από τον Επικεφαλής της. Αποτελεί πρωτοφανές φαινόμενο στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας η δε νομιμότητα του δεν έχει κριθεί ακόμη!
Ως προς το δεύτερο, αναφέρω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, υποχρεωτικά, συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Και συγκλήθηκε και συνεδρίασε όχι μόνο τρεις αλλά τέσσερις φορές τους μήνες αυτούς. Οι αποφάσεις και για τις τέσσερις αυτές συνεδριάσεις είναι αναρτημένες στη Διαύγεια.
Είναι λυπηρό, ένα ιστορικό μέσο όπως αυτό της Καρπαθιακής να δημοσιεύει ανώνυμες επιστολές που συκοφαντούν και σπιλώνουν, με ωμά ψέματα, εκλεγμένους από την πλειοψηφία του Καρπαθιακού λαού Δημοτικούς Συμβούλους. Πρόκειται για ενέργεια, εντελώς αντιδεοντολογική για μέσο ενημέρωσης που προσβάλει βάναυσα τους Δημοκρατικούς θεσμούς.
Παρακαλώ, να δημοσιευτεί το παρόν στο ηλεκτρονικό μέσο σας και να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη για τα ψευδή στοιχεία τα οποία αναφέρονται στο ανώνυμο κείμενο. Θα ήθελα εδώ να σας επισημάνω (αν και θα έπρεπε να το γνωρίζετε) ότι στον κώδικα δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος και συγκεκριμένα στο άρθρο 1 παράγραφοι ε & στ τις οποίες και σας παραθέτω οφείλατε να ερευνήσετε υπεύθυνα αυτά τα οποία αναμεταδώσατε.
Προφανώς και δεν το κάνατε και προφανώς και οφείλετε να ζητήσετε άμεσα συγνώμη και να επανορθώσετε. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλάσσομαι επί παντός νομίμου δικαιώματος μου .
Τα άρθρα από τον κώδικα δεοντολογίας ακολουθούν κάτωθι και σας ενημερώνω ότι στην περίπτωση που –και πάλι-  δεν το γνωρίζετε ολόκληρος ο κώδικας βρίσκετε αναρτημένος στην ιστοσελίδα της ΕΣΗΕΑ αλλά και σε δεκάδες άλλες ιστοσελίδες.
ε. Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει.»

Κάρπαθος 9/11/2021 Εμμανουήλ Ιωάννη Παραγυιός