Ένας αφελής ψηφοφόρος της ΑΠΕΚ (Ανεξάρτητη Προοδευτική Ένωση Καρπάθου) αναρωτιέται:

ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ! ΦΩΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΕΜΜ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των Δημοτικών της Συμβούλων, η παράταξη μας, θέλοντας να συνδράμει στην επίλυση των αδιέξοδων που 
προέκυψαν από την σύγκρουση του συνόλου σχεδόν των συμβούλων της παράταξης “ΝΕΑ ΠΝΟΗ” με το Δήμαρχο, ήρθε σε συνεννόηση μαζί του (με τον Δήμαρχο) με αποκλειστικό «σκοπό» την επαναλειτουργία του Δήμου.

Οι ψηφοφόροι της παράταξης αναμένουν ακόμη απαντήσεις για πολλά θέματα για τα οποία είχαν κατηγορήσει τον κ. Δήμαρχο πριν την σύμπλευση τους μαζί του.

Όπως η αγωγή Γοβδελά, οι απευθείας αναθέσεις οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα κλπ, για τα οποία ουδεμία ενημέρωση υπάρχει αν και πέρασε αρκετός χρόνος από την «συγκυβέρνηση».

Μήπως λησμονήθηκαν στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης;

Αντιθέτως φαίνεται ότι οι σύμβουλοι της “ΑΠΕΚ”, παρά τις διακηρύξεις τους, επέλεξαν, να εμπλακούν στη διαμάχη του Δημάρχου με τους παλαιούς συνεργάτες του, παίρνοντας το μέρος του Δημάρχου. Προχώρησαν, μάλιστα, σε μια εντελώς αντιθεσμική ενέργεια.

Απουσίασαν από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την οποία συγκάλεσε ο αντιδήμαρχος κ. Νταής με μοναδικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου μετά την έκπτωση του κ. Παραγιού, λόγω διαγραφής του από την παράταξη, με σκοπό την ματαίωση της συζήτησης λόγω μη επίτευξης απαρτίας και την μη εκλογή νέου προέδρου.

Θέλω να υπενθυμίσω σε όσους έχουν ασθενή μνήμη ότι ο κ. Νταής, μέλος τότε της παράταξης “ΝΕΑ ΠΝΟΗ”, είχε εκλεγεί πρόεδρος του Δ.Σ με τις ψήφους όλων των συμβούλων της “ΑΠΕΚ” και είχε εκπέσει από το αξίωμα του με τον ίδιο τρόπο που εξέπεσε και ο κ. Παραγιός. Δηλαδή λόγω διαγραφής του από την παράταξη “ΝΕΑ ΠΝΟΗ” με ομόφωνη απόφαση όλων δημοτικών συμβούλων της παράταξης με την σύμφωνη γνώμη και του κ. Δημάρχου.

Αποτέλεσμα της απουσίας τους από τη συνεδρίαση ήταν να μην υπάρχει απαρτία και να μην καταστεί δυνατή η εκλογή νέου Προέδρου. Αποτέλεσμα εντελώς αντίθετο στους σκοπούς για τους οποίους υποτίθεται ότι έγινε η συμπαράταξη. Αφού, χωρίς την εκλογή Προέδρου είναι αδύνατη η σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου.

Είναι η συμπεριφορά αυτή σύμφωνη με τους σκοπούς της συμπαράταξης;

Με τον τρόπο αυτό θα γίνει η επαναλειτουργία του Δήμου;

Ξέχασαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει να συνέλθει εδώ και τρεις μήνες λόγω της άρνησης του πρώην Προέδρου του κ. Παραγιού να το συγκαλέσει με προφανή σκοπό να στηρίξει τον Δήμαρχο στη διαμάχη του με το σύνολο σχεδόν των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης του.

Δεν αντιλαμβάνονται ότι, με την ενέργεια τους αυτή, γίνονται «συνένοχοι» του;

Πιστεύουν στα αλήθεια οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “ΑΠΕΚ” ότι η ενέργεια τους αυτή εξυπηρετεί το συμφέρον της Καρπάθου;

Συνιστά στήριξη των θεσμών την οποία διακηρύσσουν;

Εξυπηρετεί το σκοπό για τον οποίο υποτίθεται συνέπραξαν με τον Δήμαρχο;

Είναι σύμφωνοι με τις προεκλογικές υποσχέσεις της παράταξης;

ΕΝΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΕΚ