Αγαπητοί συμπατριώτες, αγαπητοί συγχωριανοί!

Η σημερινή μέρα, η 5η Οκτωβρίου είναι για όλους τους Καρπάθιους, αλλά ιδιαίτερα για εμάς τους Μενετιάτες, ημέρα μνήμης, συγκίνησης και υπερηφάνειας.

ΜΕΝΕΤΕΣ ΚΑΡΠΑΘΟΣ! Φωτό: www.karpathiaki.gr

Μια μέρα σαν τη σημερινή, στις 5 Οκτωβρίου 1944, οι πρόγονοι μας πήραν μέσα στις ψυχές τους την ιερή ευθύνη να επαναστατήσουν ενάντια στον Ιταλό κατακτητή του νησιού μας και να διεκδικήσουν, με κάθε κόστος, την ελευθερία τους.

Στην αυλή της Μεγαλόχαρης Παναγίας μας και με τους εγερτήριους ήχους της καμπάνας, οι Μενετιάτες έδωσαν όρκο τιμής στον απελευθερωτικό αγώνα.

Και μαζί με όλους τους Καρπάθιους τήρησαν αυτόν τον όρκo.

Ο Σύλλογος μας διοργανώνει ανελλιπώς εδώ και πολλές δεκαετίες λαμπρό εορτασμό αυτή την ημέρα για να τιμήσει και να διατρανώσει τον Παγκαρπαθιακό ξεσηκωμό.

Δυστυχώς, οι πρόσφατες υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν να τηρήσουμε και φέτος αυτή την παράδοση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εορτάζουμε.

Γιορτάζουμε και τιμούμε μέσα στις καρδιές μας τον Ηρωικό λαό της Καρπάθου, που πρώτος μέσα στα Δωδεκάνησα πήρε το λάβαρο της Επανάστασης και το σήκωσε ψηλά.

Γιορτάζουμε εμείς οι Μενετιάτες γιατί έλαχε σε μας η τιμή να πρωτοστατήσουμε στον κοινό απελευθερωτικό αγώνα.

Ο Σύλλογος μας δίνει υπόσχεση ότι, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα διοργανώσει λαμπρή εκδήλωση για να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί και να τιμήσουμε την “5η Οκτωβρίου 1944”.

ΤΟ Δ.Σ.