Δήλωση Δημάρχου Καρπάθου Γιάννη Νισύριου 

Η περιπέτεια που περάσαμε με τις πυρκαγιές δεν τέλειωσε οριστικά, αλλά βαίνει προς την λήξη της.

Φωτοστιγμή από την φωτιά στο Μεσοχώρι Καρπάθου. Φωτό:Νικόλας Παραγυιός

Οι περισσότερες φωτιές έσβησαν, τα μέτωπα αντιμετωπίστηκαν  μετά από μια τιτάνια προσπάθεια μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιουργούσαν οι ισχυροί άνεμοι.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα δύο τεράστια μέτωπα, με ισχυρότατους ανέμους σε πολύ δύσβατες περιοχές.

Καταφέραμε να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες, να μην κινδυνέψουν οικισμοί και οι ζημίες να είναι οι ελάχιστες δυνατές κάτι το οποίο κανείς δεν πρέπει να θεωρεί ότι ήταν δεδομένο.

Ευχαριστώ όλους αυτούς που συνέβαλαν με κάθε τρόπο. Αυτές τις μέρες είδαμε πόσο αποτελεσματικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις όταν υπάρχει συστράτευση Δήμου, δημοτικών υπαλλήλων και πυροσβεστών, αλλά και εθελοντών πολιτών που κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια επί μέρες.

Θέλω να τους ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της Καρπάθου που έδωσαν από την αρχή δυναμικό παρόν.

Ευχαριστώ τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και τους Βουλευτές του Νομού μας, που εξέφρασαν με κάθε τρόπο ( τηλεφωνικά ή με την παρουσία τους ) την συμπαράσταση και βοήθεια τους και το σύνολο του κόσμου της Αυτοδιοίκησης, από την περιοχή μας για το ενδιαφέρον και την στήριξη τους.

Επίσης, ευχαριστώ τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδη, για την καθοριστική του συνδρομή σε κάθε μας αίτημα.

Ξεχωριστά θέλω να ευχαριστήσω, δημοσίως, τον Υπουργό Επικρατείας κ. Γεώργιο Γεραπετρίτη για το αμέριστο ενδιαφέρον του αφού βρισκόμασταν καθημερινά σε ανοικτή επικοινωνία τις δύσκολες αυτές στιγμές για το Νησί μας.

Καθήκον μας τώρα είναι, να ολοκληρωθεί η κατάσβεση , να καταγράψουμε και να αποκαταστήσουμε τις όποιες καταστροφές είχαμε και να μεριμνήσουμε με κάθε τρόπο ώστε να μην επαναληφθούν.

Κάρπαθος    28   Σεπτεμβρίου   2021

Ο Δήμαρχος Καρπάθου

Ιωάννης Θεμ. Νισύριος