Με πρωτοβουλία των συμπατριωτών μας κ.κ Γεωργίου Αλ. Μανωλάκη και Ανδρέα Ηλ. Μακρή ιδρύθηκε στα Πηγάδια νέος, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σύλλογος, με την επωνυμία «ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ», έχοντας ως μέλη απολειστικά άρρενες Πηγαδιώτες και συντοπίτες μας δραστηροποιούμενοι επαγγελματικά στην πρωτεύουσα του νησιού μας, σε  ευθεία αντίθεση, με ό,τι συμβαίνει στο έτερο, προ πολλού υπάρχον γυναικείο Σωματείο του «Λυκείου Ελληνίδων Καρπάθου» Πηγαδίων.

Η «Καρπαθιακή Λέσχη» όμως, θα λειτουργεί ως «Δεξαμενή σκέψης» με διατύπωση και προβολή σύγχρονων απόψεων και προβληματισμων με ολοκληρωμένες εισηγήσεις, μελέτες και παρεμβάσεις προς τις κρατικές και δημοτικές Αρχές με στόχο την σταθερή οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας.

Παράλληλα, θα επιμεληθεί να καταγραφεί επί τέλους, η ιστορία των Πηγαδίων και Πηγαδιωτών με σχετικές διαλέξεις και έκδοση αναμνηστικού Λευκώματος με αναφορές στους διάφορους επαγγελματίες του παρελθόντος π.χ, καραβοκύρηδες, εμπόρους, αυτοκινητιστές, καφεπώλεις, φωτογράφους, ράπτες, υποδηματοποιούς, ψαράδες, οικοδόμους, οργανοπαίκτες κ.ά.

Κατά την καλοκαιρινή ιδιαίτερα περίοδο, για τη σφυρηλάτηση δεσμών μεταξύ των ένδημων και απόδημων Μελών του Συλλόγου, θα διενεργούνται τοπικές εκδρομές  για την υπενθύμιση της κοινής τους καταγωγής και την προαγωγή της Πηγαδιώτικης παράδοσης.

Η σύνθεση του πρώτου εκλεγμένου διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:

  • Γεώργιος Αλ.Μανωλάκης Πρόεδρος,
  • Ιωάννης Νικ. Γιαλούσης Αντιπρόεδρος,
  • Ανδρέας Ηλ. Μακρής Γενικός Γραμματέας,
  • Νικήτας Σκ. Καβουκλής Ταμίας,
  • Σύμβουλοι, οι Σωτήρης Ι. Πολεμικός, Νικόλαος Ιωάννη Ιωαννίδης, Ηλίας Σιμ. Λαμπρινός, Ιωάννης Γ. Κασσώτης και Μιχαήλ Αλ.Μουστακάκης.
  • Αναπληρωματικοί Σύμβουλοι οι Κωνσταντίνος Μιχ. Λάμπρος και Ιωάννης Ηλ. Βιτώρης.

Η «Καρπαθιακή Λέσχη» στην Αμερική θα εκπροσωπείται από τους κ.κ Εμμανουήλ Γ. Κασσώτη, Ιωάννη Δ. Χατζηδημητρίου και Μανώλη Ι. Νιοτή.

Πιστεύεται ότι η «Καρπαθιακή Λέσχη» θα καλύψει επιτυχώς το κενό που μόνο στα Πηγάδια υπήρχε, σε αντίθεση δηλαδή με ότι συμβαίνει στα χωριά της Καρπάθου που  εδώ και δεκαετίες λειτουργούν δημιουργικά, αντίστοιχα μη  κερδοσκοπικού χαρακτήρα Σύλλογοι.

Το εγγυάται η ίδια η συγκρότηση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου της «Καρπαθιακής Λέσχης» που αποτελείται από δραστήρια Μέλη της Καρπαθιακής κοινωνίας, με πολυετή ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο.