Πέρασαν κι’ όλας 63 χρόνια,από τότε που ο ιατρός Γεώργιος Μιχ.Γεωργίου και η ομάδα του κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗΣ” που παρόλες τις διαχρονικά δυσκολίες έκδοσης και κυκλοφορίας επαρχιακής εφημερίδας, κατόρθωσε ανελλειπώς και αδιαλείπτως να εκδίδεται μεταδίδοντας τα Καρπαθιακά νέα και όχι μόνο, στους όπου Γης Καρπάθιους της διασποράς.

Ο Ιδρυτής της εφ. “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗΣ” Ιατρός Γεώργιος Μιχ. Γεωργίου

Ταυτόχρονα, με συνέπεια προωθούσε προς επίλυση στα κέντρα λήψης αποφάσεων τα Καρπαθιακά προβλήματα, θερμός συμπαραστάτης των εκάστοτε εκπροσώπων της Τοπικής μας Αυτοδιοίκησης, ανεξαρτήτως πολιτικών αποχρώσεων ή προτιμήσεων.

Με τη συνδρομή των καθ’ όλα άξιων και ανιδιοτελώς εργασθέντων συνεργατών της, τεθνεόντων και μαχίμων (με την ευκαιρία, ένα μεγάλο από καρδιάς «Ευχαριστώ» που δικαιωματικά τους ανήκει) ανέδειξε και  κράτησε ψηλά τα ήθη και τα έθιμα μας.

Μετέφερε τον παλμό, τις αγωνίες και τις προσδοκίες χιλιάδων συμπατριωτών μας που εξ ανάγκης, δραστηριοποιούνται στην  Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Αφρική, Ευρώπη ή στο Λεκανοπέδιο Αττικής.

Επίσης, κατέγραψε με επάρκεια ιστορικά γεγονότα του νησιού μας στα δίσεκτα χρόνια υπό τον οθωμανικό ζυγό και τα μετέπειτα τριάντα τρία χρόνια ιταλικής, γερμανικής και βρετανικής κατοχής.

H Καλλιρόη Γεωργίου-ΜανωλάκηH εκδότις-δημοσιογράφος Καλλιρρόη Γεωργίου-Μανωλάκη

Οι καιροί όμως άλλαξαν. Μπήκαμε στον κόσμο της ηλεκτρονικής επικοινωνίας και η “ΚΑΡΠΑΘΙΑΚΗ” πλέον θα συμπορευθεί με την νέα εποχή και θα  συνεχίσει να αγωνίζεται με περισσότερο ενθουσιασμό και αυτοπεποίθηση  για την ευημερία της Επαρχίας μας, ιδιαίτερα τώρα, με το άκρως ανταγωνιστικό περιβάλον που είμαστε υποχρεωμένοι εφ’ εξής, να διαβιούμε.

Παράλληλα, μέσω των φιλόξενων στηλών της ιστοσελίδας μας, οι συμπατριώτες μας θα συνεχίσουν να έρχονται σε επαφή με τη γενέτειρα μας Κάρπαθο, που όλοι μας λατρεύουμε και πάντα ονειρευόμαστε την επιστροφή στα «Άγια χώματά» της…