Μέσω της σελίδας του στο Facebook, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς, ευχαρίστησε όλους τους φορείς αλλά και τους κατοίκους της Καρπάθου, που συνέβαλαν για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά στα Πηγάδια Καρπάθου.

Σημειωτέον, πως ο βουλευτής Ιωάννης Παππάς ενημέρωσε την ηγεσία της πολιτικής προστασίας και τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για την άμεση ανάγκη αποστολής ενισχύσεων και επιπλέον πυροσβεστικών μέσων στο σημείο, για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Στο σημείο έσπευσαν δύο Canadair, ένα Super Puma με κάδο και πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο και ένα από Ρόδο, ενώ στάλθηκε και πλοίο από τη Σητεία με 5 πυροσβεστικά οχήματα και 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ο Βουλευτής ευχαρίστησε τον Υφυπουργό  Νίκο Χαρδαλιά, τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγο Κολοκούρη, την Έπαρχο  Καλλιόπη Νικολαΐδου, τον Αντιδήμαρχο  Ιωάννη Λυριστή καθώς και όλα τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον Αντιπεριφερειάρχη  Χρήστο Ευστρατίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μενετών  Μανώλη Μαγριπλή καθώς και τους δυναμικούς κατοίκους της Καρπάθου που εθελοντικά έσπευσαν στο σημείο της πυρκαγιάς.

Τέλος, τόνισε πως η άμεση ανταπόκριση τους, ο άριστος σχεδιασμός, η συνεχής επικοινωνία είχε ως αποτέλεσμα τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των κατοίκων, του περιβάλλοντος, αλλά και της ομορφιάς της Καρπάθου.