Συνολικά 600 καμένα στρέμματα δάσους άφησε πίσω της η φωτιά που ξέσπασε στις 25/6/2021 στις περιοχές Αγία Κυριακή-Πλατύολο-Αρδάνι-Πατέλλα στην Κάρπαθο και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021.

Περιοχή Αρδάνι….Φωτό: Δημήτρης Γεργατσούλης

Από το βράδυ της Παρασκευής, όταν ξέσπασε η φωτιά, οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καρπάθου με υπεράνθρωπες προσπάθειες αλλά και με την βοήθεια 70 εθελοντών κατοίκων του Νησιού, προσπάθησαν με κάθε μέσο να την σβήσουν.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Καρπάθου ενισχύθηκαν με 16 πυροσβέστες από την Κρήτη οι οποίοι κινητοποιήθηκαν ακτοπολοικώς.

H περιοχή Ποταμός ανάμεσα στην Αγία Κυριακή-Αρδάνι καίγεται…Video: Νικόλας Παραγυιός.

Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος  54 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 3 πυροσβεστικά ελικόπτερα, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Τα αεροσκάφη Καναντέρ έκαναν τις τελευταίες ρίψεις νερού πάνω από το μέτωπο της φωτιάς λίγο πριν τις 8 το πρωί του Σαββάτου.

Ελικόπτετρο ρίχνει νερό στη φωτιά….Φωτό: Nικόλας Παραγυιός.

Για την πυρκαγιά είχε ενημερωθεί και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είχε αναλάβει και τον συντονισμό της κατάσβεσης μαζί με τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγο Π.Σ. Στέφανο Κολοκούρη.

Το Τοπικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Καρπάθου ερευνά τα αίτια της φωτιάς.