Διαβάσαμε πολύ προσεκτικά την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΑΠΕΚ σχετικά με την αγωγή προσβολής, φήμης ηθικής βλάβης που υποβάλαμε για λεγόμενα του κ. Κατσάνη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπάθου και θεωρήσαμε απολύτως απαραίτητο να ενημερώσουμε τον λαό της Καρπάθου για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Η ηρωική επίκληση από την Ανακοίνωση δήθεν προάσπισης της ελευθερίας του λόγου και της άποψης οι αναφορές σε «αμαύρωση του πολιτικού στίβου στην Κάρπαθο» (!) ή σε προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσης, αλλά και πράξη «συμβολικής βίας» (!) αποτελούν πολύ απλά μεγάλες κουβέντες χωρίς καμία αξία και σημασία που επιδιώκουν να δημιουργήσουν σύγχυση για το τι συμβαίνει.

ΚΑΡΠΑΘΟΣ! Φωτό: Δημήτρης Γεργατσούλης

Έχουμε επομένως χρέος να αποκαταστήσουμε την αλήθεια. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα αυτονόητα:

Η διαφορά που έχει προκύψει αφορά στον κ. Κατσάνη και μόνο και όσα παραπλανητικά, δυσφημιστικά κατά των Εταιρειών ανέφερε σε ομιλία του στο Δ.Σ στις 10-3 σε βάρος της REPOSITION STRATEGY και της OPINION POLL. Είναι μια διμερής διαφορά για την την οποία καλούμε την Δικαιοσύνη να αποφανθεί.

Δεν έχουμε ασφαλώς τίποτα με την ηρωική και ακριτική Κάρπαθο, την οποία αγαπάμε και τιμούμε. Δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον λαό της Καρπάθου που η Ανακοίνωση προσπαθεί να τον ταυτίσει με με την κατασυκοφάντηση που δεχτήκαμε από τον κ. Κατσάνη. Στον λαό της Καρπάθου δεν αρέσουν τα ψέματα, οι συκοφαντίες και τα fake news. Eίναι λαός περήφανος, ευθύς και δίκαιος.

Δεν έχουμε ασφαλώς τίποτα με το Δημοτικό Συμβούλιο της Καρπάθου που τιμούμε και σεβόμαστε την προσπάθειά του να οδηγήσει το Νησί σε μια νέα εποχή ανάπτυξης. Δεν κατανοούμε επομένως σε τι αφορά στον δημόσιο διάλογο η αγωγή μας που προκαλέστηκε από συγκεκριμένη ενέργεια και αναφορά στις Εταιρείες μας του κ. Κατσάνη και μόνο. Γνωρίζουμε ότι στην ίδια συνεδρίαση κι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είχαν ερωτήματα και ενστάσεις  για την έρευνα της OPINION POLL. Aποτελεί αυτονόητο δικαίωμά τους. Αν καταθέσαμε αγωγή κατά του κ. Κατσάνη και μόνο είναι γιατί ξεπέρασε κάθε όριο προσβολής, συκοφάντησης και πρόκλησης βλάβης εις βάρος μας, μιλώντας για μαϊμού δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούμε.

Δεν δεχόμαστε μαθήματα ελευθερίας της έκφρασης και της άποψης. Δεν επιτιθέμεθα σε κανένα, δεν μας ενδιαφέρει να φιμώσουμε κανένα και δεν μας ταιριάζει κάτι τέτοιο. Έχουμε δώσει μάχες για την Δημοκρατία και για το αυτοδιοίκητο της Αυτοδιοίκησης που όλα αυτά θεωρούμε απλή προσπάθεια να κρυφτεί τι έγινε. Ας μην αναζητεί ο κ. Κατσάνης αόρατες προθέσεις και ας μην προσπαθεί να ηρωποιηθεί. Είπε ψέματα, χρησιμοποίησε fake news, μας συκοφάντησε, προσέβαλε την φήμη μας και ακόμα και σήμερα δεν έχει πει ένα mea culpa, ένα συγγνώμη. Αυτή την Δημοκρατία επικαλείται;

Η ΑΠΕΚ και ο κ. Κατσάνης θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι όταν ένας πολίτης, μια Εταιρεία, ένας Σύλλογος συκοφαντείται και υφίσταται προσωπική, συλλογική, επιχειρηματική ζημία από ένα άλλο πολίτη ανεξάρτητα από την ιδιότητα που μπορεί να έχει, διαθέτει ένα και μόνο τρόπο να αμυνθεί, να αποκαταστήσει την φήμη του: Να προσφύγει στην Δικαιοσύνη. Περιμέναμε δε να γνωρίζει ο κ. Κατσάνης ότι η Δικαιοσύνη είναι κορυφαίος θεσμός της Δημοκρατίας και καταφύγιο όσων αδικούνται.

Αυτό κάναμε και εμείς όπως θα έκανε ο καθένας υπέστη την φραστική βάναυση συμπεριφορά ανεξάρτητα από την ιδιότητα αυτού που προκάλεσε την ζημία. Η θέση δε που κατέχει κάποιος δεν μπορεί να λειτουργεί ως άλλοθι ή ως κρυψώνα για οφθαλμοφανείς ενέργειες που ελέγχονται. Η Δικαιοσύνη μας κρίνει όλους μας. Θα κρίνει και την συμπεριφορά του κ. Κατσάνη και την αγωγή μας. Αυτό είναι αμετάκλητο, αποτελεί μονόδρομο για εμάς ώστε να υπερασπιστούμε την δουλειά, την πορεία, την φήμη  και την αξιοπιστία μας.

Για την Reposition strategy και την Opinion Poll
Ζαχαρίας Ζούπης