Αγαπητοί ενορίτες και εν Χριστώ αδελφοί, Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά. Προ ολίγων ημερών εορτάσαμε το Άγιον Πάσχα, την λαμπρότερη και μεγαλύτερη εορτή του Χριστιανισμού, με αποκορύφωμα την ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Η χαρμόσυνη είδηση της Αναστάσεως, έρχεται να μας φέρει το μήνυμα μιας νέας ζωής, απελευθερωμένη από τα δεσμά της αμαρτίας, μιας ζωής γεμάτη χαρά, πίστη και αγάπη.

Διότι αυτός είναι ο λόγος που σταυρώθηκε, πέθανε και την τρίτη ημέρα αναστήθηκε ο Κύριος μας, για την αχώρητη και ανιδιοτελή αγάπη πού έχει για εμάς τα παιδιά του.

Και είναι τέτοια η αγάπη που μας έχει, που πήγε στον Άδη παίρνοντας μαζί του όλες μας τις αμαρτίες, και τις άφησε εκεί, και επέστρεψε θριαμβευτής για να μας δείξει ότι ο θάνατος πέθανε στο όνομα της αγάπης αυτής.

Αυτές τις ημέρες, το χωριό μας περνάει μια δύσκολη δοκιμασία, η πανδημία του κοροναϊού χτύπησε και σε μας την πόρτα.

Πώς ήρθε; Από πού ήρθε; Ποιος το έφερε; Αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά, και δεν ωφελεί σε τίποτα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι εδώ, και ότι πρέπει να φύγει. Και ο μόνος τρόπος για να φύγει είναι αν ενωθούμε όλοι μαζί, για τους γονείς μας, τους παππούδες μας, για εμάς τους ίδιους.

Ο Κύριος με την Ανάσταση του μας έδωσε το μήνυμα της ζωής, για να μας δείξει ότι αυτό είναι το πολυτιμότερο αγαθό, και εμείς πρέπει να το προστατέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Ας ενωθούμε λοιπόν όλοι μαζί χωρίς προστριβές, χωρίς αλληλοκατηγορίες, αλλά με πνεύμα Θεού γεμάτο αγάπη, κατανόηση, υπομονή και αδελφοσύνη και ας προσευχηθούμε όλοι μαζί στον Κύριο έτσι που οι φωνές μας να ακουστούν σαν μία, για να δείξουμε ότι η πίστη μας είναι δυνατότερη από κάθε ιό και πως σε αυτή την δοκιμασία, εμείς θα βγούμε νικητές.

Αμήν.

π. ΣTYΛΙΑΝΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΜΕΣΟΧΩΡΙΟΥ