Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού  ότι  σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ  έχει εκδοθεί δελτίο θυελλωδών ανέμων  από τη Δευτέρα (15-02-2021) μέχρι την Τετάρτη (17-02-2021) όπου θα πνέουν στο Αιγαίο άνεμοι εντάσεως τοπικά σε επίπεδο θύελλας 10 μποφόρ. Παράλληλα θα επικρατήσουν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τα δεδομένα του νησιού (Σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις θερμοκρασίες +5ο C με αίσθηση ψύχους -2οC).

Για το λόγο αυτό εφιστούμε την προσοχή όλων  και παρακαλούμε για τον περιορισμό των μετακινήσεων στο ελάχιστο δυνατό . Παρακαλούμε επίσης οι αλιείς για την ασφάλεια τους να παραμείνουν αγκυροβολημένοι στους λιμένες της Η.Ν. Κάσου (Μπούκα, εμπορικό λιμάνι , Εμπορείος).

ΚΑΣΟΣ! ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΗΣ

Υπενθυμίζουμε σε όσους έχουν ανάγκη  ότι προσφέρεται η δυνατότητα φιλοξενίας για την προστασία τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες στην κλιματιζόμενη αίθουσα εκδηλώσεων του ιερού ναού Αγ. Μαρίνας καθώς επίσης και η δυνατότητα προσφοράς γεύματος .

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες που έχουν ανάγκη για φιλοξενία και για την παροχή  γεύματος παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν  στο τηλέφωνο αρωγής πολιτών του Δήμου μας 2245360211 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες  (Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30π.μ  – 15:30)  καθώς και με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Γιάννη  Νικολάου στο  6977904632.

Διαβεβαιώνουμε ότι  για τη παραπάνω κοινωνική μεριμνά  θα υπάρξει απόλυτη εχεμύθεια.

ΔΗΜΟΣ ΗΡΩΙΚΗΣ Ν. ΚΑΣΟΥ