Με μεγάλη χαρά, η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου- Animal Welfare Karpathos ανακοινώνει το πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων που θα πραγματοποιηθεί στην Κάρπαθο μεταξύ 2-23 Ιουνίου 2021, σε συνεργασία με το Greek America Foundation. Το εθελοντικό αυτό πρόγραμμα έχει την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Καρπάθου.

Το ίδρυμα θα καλύψει όλα τα έξοδα για την επίσκεψη των εθελοντών από την Αμερική, καθώς και για τον ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό. [Το πρόγραμμα αυτό είχε αρχικά οριστεί για τον Ιούλιο 2020. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας είχε αναβληθεί.]. Το Greek America Foundation είναι ένα ίδρυμα, το οποίο ιδρύθηκε από τον Gregory Pappas και φέρει το σεβασμό όλης της ελληνικής ομογένειας για το σημαντικό φιλανθρωπικό του έργο τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε εξολοκλήρου εθελοντικά από την κτηνίατρο Άννα Κατωγυρίτη. Μέσω του προγράμματος μια ομάδα νέων εθελοντών θα επισκεφθούν το νησί της Καρπάθου ώστε να μάθουν για την πλούσια παράδοση του νησιού, βοηθώντας παράλληλα τα εκατοντάδες αδέσποτα που έχουν άμεση ανάγκη. Η επιλογή των φοιτητών που συμμετέχουν στα φιλανθρωπικά προγράμματα του ιδρύματος πραγματοποιείται με αυστηρά κριτήρια κάθε χρόνο.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι και η διαδικτυακή εκπαίδευση των εθελοντών σε θέματα ευζωίας και περίθαλψης των ζώων, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος αλλά και πάνω απ’ όλα η ασφάλεια των ζώων. Υπολογίζεται πως μέσω του προγράμματος θα στειρωθούν τουλάχιστον 500 αδέσποτα.

Οι στειρώσεις θα πραγματοποιηθούν μόνο σε αδέσποτα ζώα και όχι σε ιδιόκτητα. Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν οι επιλεγμένοι φοιτητές καθώς και οι εγγεγραμμένοι εθελοντές της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου-Animal Welfare Karpathos που θα λάβουν σεμινάρια πριν την πραγματοποίηση του.

Το διοικητικό συμβούλιο της Φιλοζωικής Δράσης Καρπάθου θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμαρχο Καρπάθου, κ. Γιάννη Νισύριο, για την ενθουσιώδη αποδοχή του προγράμματος αλλά και άλλων προτάσεων της οργάνωσης, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Απερίου κ. Γιώργο Παππά για την άμεση εύρεση του χώρου που θα φιλοξενήσει το πρόγραμμα, καθώς και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου για την ομόφωνη έγκριση του χώρου στις 15 Δεκεμβρίου, 2020. Οι αίθουσες που παραχωρήθηκαν στην κοινότητα Απερίου για τα επόμενα δύο χρόνια θα χρησιμοποιούνται προσωρινά από την οργάνωση με απόλυτο σεβασμό στον χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να μάθετε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ιδρύματος εδώ.

Η οργάνωση ευχαριστεί όλους τους υποστηρικτές που έχουν στηρίξει τους εθελοντές του Animal Welfare Karpathos. Ελπίζουμε όλοι μαζί να συνεχίζουμε να προσφέρουμε προς τα εκατοντάδες αδέσποτα που μας έχουν όλους ανάγκη.

Σημείωση: Η Φιλοζωική Δράση Καρπάθου- Animal Welfare Karpathos αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική οργάνωση με έδρα την Κάρπαθο, και δεν σχετίζεται με άλλους συλλόγους ή οργάνωσεις εκτός από τις επίσημες συνεργασίες που ανακοινώνουμε στην ιστοσελίδα μας. Η οργάνωση βασίζεται στο έργο εθελοντών, και το έργο της πραγματοποιείται μέσω δωρεών. Δωρεές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσω του τραπεζικού μας λογαριασμού ή μέσω paypal στα στοιχεία που αναγράφονται εδώ. Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email DONATE@AnimalWelfareKarpathos.com.