Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου με τον Πρόεδρο της Αυστροελληνικής Ένωσης και Αυστριακούς μαθητές που διδάσκονται την αρχαία ελληνική γλώσσα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος συναντήθηκε στα γραφεία της Π.Ν.Αι. με τον Δρ. Johann Beck-Mannagetta, Πρόεδρο της Αυστροελληνικής Ένωσης, το επίτιμο μέλος της κ. Μαντικού Μαρίτσα και Αυστριακούς μαθητές, φιλέλληνες που έχουν επιλέξει να διδάσκονται το μάθημα των αρχαίων ελληνικών.

Η παρουσία τους στη Ρόδο εντάσσεται στο ταξίδι γνωριμίας τους με τον ελληνικό πολιτισμό και τα αρχαία ελληνικά γράμματα και πραγματοποιείται για έκτη συνεχή χρονιά. Οι μαθητές προέρχονται από τα εννιά (9) κρατίδια της Αυστρίας και το Νότιο Τιρόλο.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων τόσο με τον ελληνικό πολιτισμό, όσο και με τη σύγχρονη Ελλάδα, με στόχο τη διατήρηση και εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και τη δημιουργία των καλύτερων πρεσβευτών της χώρας στις νεότερες γενιές μέσω της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας στη Ρόδο. Η διάρκεια του προγράμματος ήταν από 17-24.9.2015.

Κατά την παραμονή τους στο νησί, οι Αυστριακοί μαθητές παρακολούθησαν με επιτυχία μαθήματα Aρχαίων Eλληνικών στο σχολικό συγκρότημα του «Ροδίων Παιδεία» παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου. Ο κ. Κόκκινος εξήρε τα φιλελληνικά τους αισθήματα και την αγάπη τους για τα ελληνικά γράμματα και τον πολιτισμό και επισήμανε ότι η παρουσία τους κοντά τους είναι η ελάχιστη αναγνώριση στην προσπάθεια που καταβάλλουν και στην επιδίωξη για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο λαών. Επίσης ευχαρίστησε τη Διεύθυνση, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του «Ροδίων Παιδεία» για τη φιλοξενία της αυστριακής αποστολής.

(Πηγή: Δελτίο Τύπου Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου)

Συνάντηση με εκπροσώπους  της Αυστροελληνικής Ένωσης

Συνάντηση με εκπροσώπους της Αυστροελληνικής Ένωσης