Στα μέσα, του πιο χειρότερου ίσως Αυγούστου των τελευταίων χρόνων, μας ήλθε το θλιβερό μαντάτο του θανάτου, ενός προσφιλούς, αγαπητού και εκτιμημένου από όλους μας, του συγχωριανού μας ΜΙΧAΛΗ Γ. ΜΗΝΑΤΣΗ.

+ΜΙΧΑΛΗΣ Γ. ΜΗΝΑΤΣΗΣ

Ο γνωστός σε όλους μας αξιωματικός του Λιμενικού, καταξιώθηκε  επαγγελματικάνα αναρριχηθεί στα πιο ψηλά σκαλιά στην ιεραρχία του Λιμενικού Σώματος, υπηρετώντας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αμερική, Ιαπωνία). Από όπου κι αν πέρασε άφησε την σφραγίδα των άριστων αρχών, που είχε αποκομίσει από την Ολυμπίτικη ανατροφή του.

Την αγάπη του για τον τόπο μας, την έδειχνε έμπρακτα, με την συνεχή παρουσία του στα χωριά μας ανελλιπώς, με την προσφορά του από το αξίωμα ως προέδρος της “ΔΗΜΗΤΡΑΣ“, με την αποτύπωση στην “ΦΩΝΗ” των σκέψεων των γεγονότων, των διάφορων περιστατικών, που έκανε τον καθένα μας να τα ζει και να δακρύζει διαβάζοντάς τα.

Δυστυχώς όλοι μας θα στερηθούμε την παρουσία του, με πρώτους το οικογενειακό του περιβάλλον, την σύζυγό του Μαρία, τις κόρες του, τον μοναδικό αδελφό του τον Κώστα, τα ανήψια του και όλους τους συγγενείς του.

Θα μας λείψει η καλή του κουβέντα, οι συμβουλές του, οι όμορφες ιστορίες του στον καφενέ του Καννιού, η ψαλμωδία του στα αναλόγια των Εκκλησιών μας. Θα λείψει και από τα αγαπημένα του μέρη που μεγάλωσε, που πάντα είχε να διηγάται για αυτά, από την αγαπημένη του Σαρία, από τα ψαρέματα  και γενικά από τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΒΡΥΚΟΥΣ, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια.

Να είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής που σε λίγο θα τον σκεπάσει και η νέα του κατοικία, θα είναι στη γειτονιά των Αγγέλων και στους χώρους του Παραδείσου που θα μετακομίσει από σήμερα.

Ο πρόεδρος
Αναστασιάδης Νικόλαος
και το Δ.Σ.


ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΩΣΤΑ Γ. ΜΗΝΑΤΣΗ

Η Όλυμπος βυθίστηκε στο πένθος, στον χειρότερο Αύγουστο των τελευταίων χρόνων, αφού έφυγαν άδικα και ξαφνικά, δυο αξιόλογα παιδιά της και μάλιστα την ίδια χρονική περίοδο.

+ΚΩΣΤΑΣ Γ. ΜΗΝΑΤΣΗΣ

Η απουσία του ΚΩΣΤΑ ΜΗΝΑΤΣΗ, θα στοιχήσει σε όλους μας, από το χώρο της Εκκλησίας, από το Σελλάι, από τα καφενεία, από τα πανηγύρια, μα πιο πολύ, θα τον στερηθεί το σπιτικό του, η γυναίκα του Μαγγαφούλα, τα παιδιά του, τα εγγόνια του, οι συγγενείς του και οι πολυπληθείς φίλοι και γνωστοί του.

Θα τον θυμόμαστε όλοι, με τη σοβαρότητα, την κατάνυξη και τη συμμετοχή του στις Λειτουργίες. Για το πηγαίο και αυθόρμητο χιούμορ του, για την ευχάριστη και ουσιαστική συντροφιά του στα καφενεία της Ολύμπου και της Ρόδου. Δυστυχώς, τα «πηγαδάκια» του Σελλαΐου αραίωσαν και σιγά-σιγά θα είναι σε όλους μας μια γλυκιά ανάμνηση.

Ο ΚΩΣΤΑΣ, κατά την εδώ παραμονή του στη Ρόδο, ήταν ενεργό μέλος της Αδελφότητάς μας, την οποία υπηρέτησε από το πόστο του ταμία, την περίοδο 1979-1981. Βοήθησε στην κατασκευή του πρώτου κτηρίου μας, προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αυξήσει τα έσοδα της «ΒΡΥΚΟΥΣ», την τότε δύσκολη εποχή.

Το Δ.Σ. της Αδελφότητας «ΒΡΥΚΟΥΣ» συμμετέχει σύσσωμο στο βαρύ πένθος της οικογένειάς του και εκφράζει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια σε όλους και στον καθένα χωριστά.

Το Ολυμπίτικο χώμα που σήμερα θα τον σκεπάσει, να είναι ανάλαφρο, το ατελείωτο ταξίδι που θα συμπορευθεί με τον αγαπημένο του αδελφό ΜΙΧΑΛΗ θα έχει πορεία στους κόλπους του Αβραάμ και στους χώρους του Παραδείσου, γιατί εκεί είναι η θέση που τους πρέπει.

Καλόσας ταξίδι και η μνήμη σας αιωνία.

Ο πρόεδρος
Νίκος Γ. Αναστασιάδης
και το Δ.Σ. της Αδελφότητας «ΒΡΥΚΟΥΣ».