Ακούγεται απίθανο όμως στο κεντρικότερο σημείο της Καρπάθου, στην παραλιακή των Πηγαδίων, δεν είχε χαραχτεί έως τώρα γραμμή αιγιαλού! Η έλλειψη γραμμής αιγιαλού, μεταξύ άλλων προβλημάτων που δημιουργούσε, αποτελούσε και ανασταλτικό παράγοντα στην  υλοποίηση έργων υποδομής.

Στο κεντρικότερο σημείο της Καρπάθου, στην παραλιακή των Πηγαδίων, δεν είχε χαραχτεί έως τώρα γραμμή αιγιαλού !

Η έλλειψη γραμμής αιγιαλού, μεταξύ άλλων προβλημάτων που δημιουργούσε, αποτελούσε κι ανασταλτικό παράγοντα στην υλοποίηση έργων υποδομής .

Αφενός, δεν ήταν δυνατός ο καθορισμός χερσαίας ζώνης λιμένος απαραίτητος για την κατασκευή των σημαντικών έργων που συνοδεύουν τον πρόσφατο χαρακτηρισμό του Λιμανιού των Πηγαδίων ως Πύλης Εισόδου- Εξόδου.

Πηγάδια Κάρπαθος! Φωτό: Δημήτρης Σπανός

Αφετέρου, δεν ήταν δυνατή η ανάπλαση της πιο τουριστικής περιοχής της Καρπάθου .

Η σημερινή υπογραφή, από την κτηματική υπηρεσία, της έγκρισης γραμμής αιγιαλού από την περιοχή κάτωθεν του Επαρχείου έως τον Άγιο Πέτρο έδωσε το πράσινο φως για την δημοσίευση-καθορισμό της σε ΦΕΚ .

Αποτελεί δικαίωση για τις προσπάθειες που καταβάλλει μεθοδικά η Δημοτική Αρχή κι ο Δήμαρχος Γιάννης Νισύριος, προσωπικά, από την πρώτη μέρα της θητείας τους για την επίλυση προβλημάτων τα οποία έμεναν για δεκαετίες “κάτω από το χαλί” .

Με την χάραξη αυτή ανοίγονται νέες προοπτικές αφού στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται έργα υποδομής ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου στην περιοχή και συγκεκριμένα:

Κατασκευή νέου καταθλιπτικού αγωγού λυμάτων που θα λύνει οριστικά το πρόβλημα διαρροής λυμάτων που υπήρχε στην περιοχή από Λιμάνι έως Λιμανάκι .

Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου , με ταυτόχρονη επέκταση του βραχισμού και την δημιουργία ενός σύγχρονου πεζόδρομου.

Έργα ηλεκτροφωτισμού και ασφαλείας του λιμένα ( σύμφωνα με τοπρωτόκολλο ISPS ) . Αίθουσα αναμονής των επιβατών της ακτοπλοΐας .

Όλα αποτελούν έργα που θα δώσουν Νέα Πνοή στον αγαπημένο μας τόπο !

Προσωπικά ευχαριστώ τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Επαρχείου κ. Γιάννη Καρατάσο καθώς και τον Προϊστάμενο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Δημήτρη Γεργατσούλη για την άψογη συνεργασία καθώς και για την πολύωρη εργασία τους – ακόμη κι
εκτός ωραρίου – ώστε να υλοποιηθούν τάχιστα οι απαραίτητες τροποποιήσεις.

Ο Δήμαρχος Καρπάθου
Γιάννης Θ. Νισύριος