Ο Υποπυραγός Βασίλης Κατσαδιάς αντικαθιστώντας τον Γ. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Βασίλη Παπαγεωργίου με κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ μετέβησαν με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Κάρπαθο προκειμένου να αναλάβουν την ιχνηλατήση των επαφών των τεσσάρων πλέον κρουσμάτων που εντοπίστηκαν και να γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης στην κοινότητα.

ΣΠΟΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

Δύο νέα κρούσματα παρουσιάστηκαν στις 2/7/2020, πρόκειται για τον αδελφό του 74χρονου ο οποίος ήδη νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης και της γυναίκας του, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί ήδη θετικοί στον ιό, πριν από μερικές μέρες.

Το ζευγάρι αυτό, ήρθε στη χώρα μας από το Τέξας των ΗΠΑ, μέσω άλλης Ευρωπαϊκής χώρας και τους έγινε το σχετικό τεστ στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Το αποτέλεσμα βγήκε θετικό και αμέσως ειδοποιήθηκαν χθες το βράδυ οι αρμόδιες αρχές για να τεθούν σε κατ’οίκον περιορισμό (εν αναμονή οδηγιών).

Ήδη το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ – ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ επισκέφθηκε το Κ.Υ. και πήρε δείγματα για την εξέταση του Covid-19 από όλους τους γιατρούς, νοσηλευτές και τους διοικητικούς υπαλλήλους. Στη συνέχεια μετέβη στο Σπόα όπου  διενεργεί εκτεταμένους ελέγχους στους κατοίκους.

Η κατάσταση πάντως, είναι υπό έλεγχο και εφαρμόζονται επακριβώς οι οδηγίες από το αρμόδιο Υπουργείο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΠΕΡΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΠΟΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΠΟΩΝ BAΣΙΛΗ ΠΙΠΕΡΗ

Θερμή παράκληση

Παρακαλώ τους χωριανούς μου, να μηδενίσουν τις μετακινήσεις τους εκτός του χωριού και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις τις επισκέψεις και τις μαζικές συναντήσεις εντός χωριού μέχρι νεοτέρας.

Εάν κάποιος έχει κάποια ανάγκη να επικοινωνεί μαζί μου τηλεφωνικά και θα φροντίζω προσωπικά γι’ αυτό!

Είναι χρέος μας να δείξουμε υπευθυνότητα και να κρατάμε αποστάσεις  μέχρις ότου αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

Ευχαριστώ και ευελπιστώ στην κατανόηση σας.