Η Πανελλήνια Εθελοντική Διασωστική Ομάδα, ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ (Ο.ΔΙ.Κ.),  προγραμμάτισε, οργάνωσε και είναι έτοιμη να υλοποιήσει μια μεγάλη Ανθρωπιστική και Εθνική Δράση.

Συγκεκριμένα , με τη χορηγία πέντε απινιδωτών από το Ίδρυμα ΑΝΤΩΝΙΟΣ & ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΟΥΣΗΣ, θα επισκεφθεί τα νησιά, Πάτμο, Αγαθονήσι, Χάλκη, Ψέριμο, Κάσο, Κάρπαθο (Όλυμπο), στα οποία αφού παραμείνει επί τριήμερο θα προσφέρει δωρεάν, πολύωρο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών σε όλους τους κατοίκους και  θα παρέχει ειδική εκπαίδευση  σε 15  άτομα σε κάθε νησί στη χρήση απινιδωτή και θα παραδώσει δωρεάν από έναν απινιδωτή σε κάθε προαναφερθέν νησί (στο νησί της Καρπάθου θα παραδοθεί στην Όλυμπο).

Η εν λόγω Δράση μας τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού καθώς επίσης, εντάχθηκε στον Στόχο 3 ( διασφαλίζουμε μια ζωή με υγεία και προάγουμε την ευημερία για όλους, σε όλες τις ηλικίες) των 17 Στόχων του Ο.Η.Ε. για την Βιώσιμη Ανάπτυξη. Τους Στόχους προβάλλει με κάθε τρόπο η Ο.ΔΙ.Κ. εντάσσοντας κάθε Δράση της στον ανάλογο Στόχο.

Επίσης μας βοηθάει  το Γενικό Επιτελείο της Αεροπορίας καθώς επίσης και  το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος καλύπτοντας μεταφορές μας.

Η Ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries, είναι  χορηγός  των δωρεάν μετακινήσεων μας από Πειραιά-Κάλυμνο & αντίστροφα, από Πειραιά προς Ρόδο & αντίστροφα, από Πειραιά Πάτμο & αντίστροφα.

Η ANEK LINES ομοίως είναι χορηγός της δωρεάν μετακίνησης μας  από Πειραιά προς Κάσο και από Κάρπαθο προς Πειραιά.

Η Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Δήμου Καλυμνίων ΑΕ, μας χορηγεί τα εισιτήρια από Πάτμο για Αγαθονήσι.

Επίσης η Ναυτιλιακή εταιρεία ΣΑΟΣ μας χορηγεί τα εισιτήρια από Αγαθονήσι για Πάτμο.

Ομοίως η Ναυτιλιακή ALKO FERRIES μας χορηγεί τα εισιτήρια από Ρόδο για Κάμειρο και Χάλκη και αντίστροφα.

Τέλος η Ναυτιλιακή και Ξενοδοχειακή εταιρεία MANOUSOS-KASSOS μας προσφέρει τα εισιτήρια από Κάσο για Κάρπαθο.

Η πρώτη μας αποστολή πραγματοποιήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2020 με την επίσκεψη μας στην Κάλυμνο και Ψέριμο από όπου επιστρέψαμε στις 2/3.

Στις 16/6/20 αναχωρήσαμε για Πάτμο – Αγαθονήσι όπου θα παραμείναμε μέχρι της 18/6/20.

Στις 23/6/20 αναχωρήσαμε για Ρόδο-Χάλκη από όπου επιστρέψαμε στις 27/6/20.

Τέλος στις 29/6/20 αναχωρούμε για  Κάσο και επιστρέφουμε από Κάρπαθο στις 5/7/20.

Στην εν λόγω Δράση μας συμμετέχουν οι Δήμοι: Καλυμνίων, Πάτμου, Αγαθονησίου, Χάλκης, Κάσου και η Δημοτική Κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου, οι οποίοι ευγενώς μας προσφέρουν  την εν γένει φιλοξενία μας

ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ
www.odik.gr