Θα ήταν ανόητο και ανώφελο να συνεχιστεί ένας ατέρμονος διάλογος κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο οποίος μάλιστα είναι διανθισμένος με λέξεις και ‘’επίθετα’’, που υποβαθμίζουν το επίπεδο και το κύρος των συλλογικών οργάνων του Δήμου, αλλά και τον καθένα μας ξεχωριστά, απέναντι στους συμπατριώτες μας, που μας εμπιστεύτηκαν να τους υπηρετήσουμε με συγκεκριμένους ρόλους.

Είναι επίσης αδιανόητο η όποια πλειοψηφία (όταν μάλιστα δεν τους βγαίνουν τα ‘’κουκιά’’, ελέω του εκλογικού νόμου του Σύριζα), να θέλει και να απαιτεί να περνά τις αποφάσεις της και να ζητά τη συναίνεση και τη συνεργασία της μειοψηφίας (μείζονος και ελάσσονος) και ταυτόχρονα, η ίδια να πυροδοτεί και να δυναμιτίζει τη συναίνεση προκαλώντας κλίμα ‘’πολεμικό’’, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα και να δημοσιοποιεί δελτία τύπου, με εμπρηστικό και προσβλητικό περιεχόμενο!

Πηγάδια, η πρωτεύουσα της Καρπάθου. Φωτό: Δημήτρης Σπανός

Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε, σε κάθε περίπτωση απωλείας της δεδηλωμένης, η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να πετά λάσπη στην Αντιπολίτευση, αντί να κοιτάξει πως θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα του νησιού και να προνοήσει για όσα θα ακολουθήσουν ενόψει της μεγάλης μείωσης στην τουριστική κίνηση.

Αντί να κοιτά πως να ελαφρύνει τους φορολογούμενους δημότες της, πανηγυρίζει για τη μερική έγκριση της τελευταίας απόφασης του Δ.Σ., για την απαλλαγή των δημοτικών τελών και της παράτασης των βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων και δημοτών, που έκλεισαν με  δημόσια εντολή είτε  πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19. Ήταν όμως στην ευχέρεια του Δ.Σ. να καθορίσει, σύμφωνα με τις ισχύουσες Π.Ν.Π., τις ανωτέρω απαλλαγές.

Η Δημοτική Αρχή διαθέτει το διοικητικό μηχανισμό (υπηρεσίες) που μπορούσαν να τεκμηριώσουν εισηγήσεις και να παρακολουθήσουν τις διαδικασίες για τη σωστή λήψη της απόφασης Δ.Σ., σε αντίθεση με την παράταξή μας, που δεν έχει υπαλλήλους και γραμματείς, παρ’ ότι επανειλημμένως έχει ζητήσει σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις Ν3852/2010 άρθρο 66, κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο και γραμματειακή υποστήριξη για την κοινοβουλευτική της εξυπηρέτηση. Ο έλεγχος της νομιμότητας των αποφάσεων γινόταν και γίνεται από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Η διαφορά με τον Κλεισθένη είναι ότι τώρα πηγαίνουν για έλεγχο νομιμότητας πολύ λιγότερες κατηγορίες αποφάσεων σε σχέση με την εποχή προ Κλεισθένη.

Αναλαμβάνουμε λοιπόν την ευθύνη για το ενδιαφέρον προς τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες και δημότες, και τρέξαμε όπως είδαμε και από άλλους Δήμους, να διεκδικήσουμε την απαλλαγή των τελών, την παράταση των βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων και δημοτών κ.ά σχετικά όπως  αναφέρονται στις σχετικές  Π.Ν.Π, υπερψηφίζοντας τη διευρυμένη πρόταση της μειοψηφίας που στηρίξαμε σύσσωμα ως αντιπολίτευση.

“Τα εύσημα όμως δεν τα χρειαζόμαστε”

Γιατί ενώ λοιπόν η πανδημία  COVID-19 εκπέμπει ένα S.O.S σε όλους να συνεργαστούν και να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση της κρίσης, οι ηγεμόνες της Καρπάθου μόνο αυτοί το αγνοούν, λες και δεν έμαθαν τίποτα από αυτή τη συμφορά.

Όσο για τη θέση του Γενικού Γραμματέα (επειδή δεν ψηφιζόταν η θέση αυτή από αρκετά Δημοτικά Συμβούλια της χώρας) έγινε Νομοθετική Ρύθμιση και μπορούν οι Δήμοι να προσλαμβάνουν πλέον, χωρίς να υπάρχει θέση στον ΟΕΥ παρά μόνο με απόφαση Δημάρχου.
Γιατί λοιπόν δεν προχωρήσατε στην πρόσληψή του έως σήμερα, αφού για εσάς ήταν το Α και το Ω για τη λειτουργία του Δήμου;

Είναι πλέον δική σας υπόθεση…

Αλλά με την ευκαιρία αυτή να ενημερώσουνε τον Καρπαθιακό λαό, ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου (που προοριζόταν για Γενικός Γραμματέας) μετά την μη ψήφιση του ΟΕΥ από το Δ.Σ., υπέβαλε αίτηση παραίτησης και έφυγε από το νησί και το γραφείο του στο Δήμο Καρπάθου.

Αναφορικά με τον ΟΕΥ, στην τότε συνεδρίαση του Δ.Σ, ακούστηκαν κάποιες από τις προτάσεις μας και εσείς τότε  με  βάση την αξιολόγηση δομής που υπήρχε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τις ελλείψεις επιστημονικού (ειδικευμένου) προσωπικού, τις θέσεις που καταργήθηκαν, κ.ά, έπρεπε να φέρετε ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενημέρωση του Δ.Σ. για τη λήψη απόφασης, και όχι να στέλνετε τελεσίγραφα  και  χαρακτηρισμούς.

Σταματήστε λοιπόν κύριοι της Δημοτικής Αρχής, να πανηγυρίζετε για τη μη επικύρωση καθαρά τυπικών και διαδικαστικών αποφάσεων και κοιτάξτε να πάρετε αποφάσεις βαρύτητας και τη λήψη σε κάθε περίπτωση των ειδικότερων μέτρων επιμέλειας για την ελαχιστοποίηση των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας με διασφάλιση της δημόσιας υγείας και συνέχιση της λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων του νησιού μας, με την εκτέλεση των απαραίτητων έργων, βελτίωσης υποδομών και τόνωση της επιχειρηματικότητας.

Σταματήστε επιτέλους να ασχολείστε με την Αντιπολίτευση και τις προτάσεις της, που δεν μπορείτε να ελέγξετε.

Είναι μονόδρομος για εσάς η αβεβαιότητά σας !

Γιατί ενώ φθάσαμε στο σημείο σύμπασα η ανθρωπότης να σκέπτεται ως να επίκειται η συντέλεια του κόσμου, η Δημοτική αρχή με τις πεποιθήσεις της, ιδιοτελώς σκεπτόμενη να προεξοφλεί μόνο τον αφανισμό των αντιπάλων της! Δηλαδή την απομόνωση και περιθωριοποίηση ως δόγμα, μπροστά στην απειλή και το φόβο για τη στέρηση της εξουσίας !

Δεν πρέπει όμως να λησμονείτε ότι η ιστορία γράφεται από τις αποφάσεις που λαμβάνουν τα πρόσωπα που διοικούν στις κρίσιμες περιστάσεις. Και οι ευκαιρίες χάνονται είτε κερδίζονται.

Η κάθε μας πολιτική διαφωνία δε διαλύεται με τη βία, ούτε διαγράφεται σα γνώμη, αλλά στα πλαίσια των συναινετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, μπορεί να αποτελέσει τη βάση του ειλικρινούς διαλόγου, στην οργανωμένη αγωνία του νησιού μας για ζωή, ανάπτυξη και ευημερία, προάγοντας έτσι τον πολιτικό μας πολιτισμό.

Αρνούμεθα τον ευτελισμό του θεσμικού – κυρίαρχου ρόλου του Δημοτικού Συμβούλου, αλλά και της φίμωσης των Δημοτικών Παρατάξεων.

Είναι ώρα συλλογικής ευθύνης.

Τη μεγαλύτερη όμως ευθύνη έχει πάντα η Δημοτική Αρχή.

Κύριοι, η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από ποτέ.

Ας μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων…

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ’’ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ’’

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΙΕΡΑΚΗΣ