Καρπαθιώτισσες, Καρπαθιώτες!
Φίλες και φίλοι μου!
Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα!
Σας εύχομαι υγεία πάνω  απ΄όλα, οικογενειακή ευτυχία, υπομονή απέναντι σε όσα βιώνουμε σήμερα, δύναμη για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που έχουμε μπροστά μας!

Αυτές τις ώρες που η ανάγκη επέμβασης λόγω προσωπικού προβλήματος υγείας και στην συνέχεια των δυσκολιών για το ταξίδι της επιστροφής μου στο Νησί μας λόγω της πανδημίας με κρατάνε μακριά σας , το μυαλό μου, η καρδιά μου είναι σε εσάς και οι ευχές μου σας συντροφεύουν.

Γιάννης Θ. Νισύριος, Δήμαρχος Καρπάθου

Ζούμε όλο αυτό το διάστημα μια πολύ ιδιαίτερη, μία πρωτόγνωρη κατάσταση! Ο πλανήτης ολόκληρος και βέβαια και η χώρα μας συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την πανδημία του κορωναιού που χτύπησε αιφνιδιαστικά και σκληρά. Μετράμε εκατομμύρια κρούσματα και δυστυχώς εκατοντάδες χιλιάδες απώλειες ζωών. Ακόμα και στο απόμακρο Νησί μας είχαμε κρούσμα, ευτυχώς  χωρίς να πάρει άλλες διαστάσεις.

Στην χώρα μας αντιδράσαμε έγκαιρα, ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα την στιγμή που έπρεπε, η Πολιτεία στηρίχτηκε στην γνώμη των Επιστημόνων και προέταξε την Υγεία και την Ζωή, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έδειξε μοναδική αυτοπειθαρχία. Στα Μέσα Ενημέρωσης σε όλον τον πλανήτη  δείχνουν την Ελλάδα ως χώρα πρότυπο για την ταχύτητα αντίδρασης. Στις εφημερίδες στις Η.Π.Α. όπου βρίσκομαι, η Ελλάδα αναφέρεται ως παράδειγμα.

Είναι πολύ σημαντικά όλα αυτά, γιατί μάθαμε ότι αν συνεργαζόμαστε  όλοι μαζί, μπορούμε να κερδίζουμε κρίσιμες μάχες. Γιατί φαίνεται να κερδίζουμε την μάχη της Υγείας και της Ζωής. Η μάχη αυτή δινόταν και στην Κάρπαθο καθημερινά, αφού σε καθημερινή συνεργασία με τους συνεργάτες μου προσπαθούσαμε να βελτιώσουμε την δραστηριότητά μας, τις υπηρεσίες μας προς τους δημότες, να μην αφήσουμε περιθώρια διάδοσης του ιού στο Νησί.

Αυτή ακριβώς την στιγμή, σας καλώ να δείξουμε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και υπομονή και να σεβαστούμε τις οδηγίες των Επιστημόνων τις επόμενες λίγες μέρες.  Η στάση όλων μας θα κρίνει αν θα οδηγηθούμε άμεσα σε αποκλιμάκωση των μέτρων εγκλεισμού.

Σας παρακαλώ, τις αμέσως επόμενες μέρες να μείνετε σπίτι !!!

Όλοι θα θέλαμε να πάμε στην Εκκλησία, να πάμε στα σπίτια των φίλων μας και συγγενών μας που μας έχουν λείψει, να κάνουμε γλέντια σαν κι αυτά που εμείς οι Καρπάθιοι ξέρουμε όλοι να κάνουμε. Θα τα κάνουμε στο επόμενο διάστημα και θα είναι ακόμα πιο όμορφα, αφού μαζί με το Πάσχα θα γλεντήσουμε και την νίκη στην μάχη της ζωής.

Συνδημότισσες, συνδημότες μου!
Φίλες μου,  φίλοι μου !!

Μαζί πρέπει να δώσουμε στο επόμενο διάστημα και  την μάχη απέναντι στην οικονομική κρίση σαν αποτέλεσμα που φαίνεται ότι θα πλήξει την Ελλάδα, αλλά και όλο τον πλανήτη.

 Έχουμε δοκιμαστεί δέκα χρόνια από την χρεοκοπία και τα Μνημόνια. Δυστυχώς εκεί που φάνηκε ότι διανύσαμε μια έρημο και βγαίναμε στην σκιά με ελπίδα για το μέλλον, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Αν πορευτούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με σύμπνοια, αλληλεγγύη, μέτρα στήριξης των εργαζομένων και των Επιχειρήσεων, προστασία ιδιαίτερα των πιο ευπαθών οικονομικά στρωμάτων θα τα καταφέρουμε. Μπορούμε να βγάλουμε την χώρα, την κοινωνία, την Οικονομία ακόμα πιο δυνατές !

Σ΄αυτή την μάχη η Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Καρπάθου θα πρωτοστατήσει! Μη αφήνοντας κανένα περιθώριο να καθυστερήσει η αναπτυξιακή προσπάθειά που ξεκινήσαμε πριν οκτώ μήνες. Δρομολογώντας όλα τα έργα που έχουμε προωθήσει και εντάσσοντας και άλλα στο νέο Πρόγραμμα « Αντώνης Τρίτσης». Υλοποιώντας παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού των Υπηρεσιών του Δήμου, συμβάλλοντας με τις δράσεις μας στην κοινωνική συνοχή.

Με την επιστροφή μου μόλις οι περιορισμοί το επιτρέψουν η προσπάθεια αυτή θα επιταχυνθεί. Μαζί με τους συνεργάτες μου, μαζί με ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο θα ανάψουμε για τα καλά τις μηχανές.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κερδίσουμε κι αυτή την μάχη, όπως κερδίζουμε και την μάχη της Ζωής. Οι Έλληνες, οι Καρπάθιοι έχουμε δείξει ότι τα καταφέρνουμε στα δύσκολα και αυτό θα αποδείξουμε και πάλι.

Φίλες και φίλοι μου,

Καλή Ανάσταση !

Μαζί θα πορευτούμε τον δρόμο της νίκης κατά της πανδημίας, την νίκη για να ξεπεράσουμε και την οικονομική κρίση αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την Κάρπαθο σε Δήμο πιλότο για όλη την Ελλάδα!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ! ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ, ΣΧΕΔΙΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!