Με μια πρωτοφανή φορμαλιστική και τυπολατρική αιτιολογία, ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. μη γνωρίζοντας την ιδιότητά του, για την οποία έγραφε στα μέσα ενημέρωσης με την ανάληψη των καθηκόντων του, ‘’ότι αποτελεί το δεύτερο στην τάξη πρόσωπο αλλά και τον αμερόληπτο πρόεδρο, όλων των Δημοτικών Συμβούλων,’’ με ύφος και φιλοσοφία που δείχνουν απλά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, αποφεύγει να δώσει απαντήσεις στα σημερινά και επερχόμενα προβλήματα του νησιού μας, που περιμένουν λύσεις από όλους μας, αγνοώντας τη διεθνή ανασφάλεια που επικρατεί με την πανδημία του COVID-19, που απαιτεί ειλικρινή συνεργασία, συνδιεκδίκηση, ομοθυμία και ομοψυχία και πρέπει να αποτελεί κοινή συνισταμένη όλων μας, αλλά ο ίδιος ακόμα δεν αντιλαμβάνεται !

Με έλλειμα θέσεων και απόψεων ευτελίζοντας για ακόμα μια φορά το θεσμό του Προέδρου Δ.Σ., που δήθεν υπηρετεί, απορρίπτει με θρασύτητα και παράνοια για δεύτερη φορά, μετά και το αρχικό αίτημα της παράταξής μας με απ 2258\30\03\2020, το αίτημα 12 Δημοτικών Συμβούλων, για σύγκλιση συνεδρίασης Δ.Σ. Καρπάθου, με τυπολατρία και μορφοκρατία !

ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ! ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Με τα φοβικά σύνδρομα που δεν έχουν ξεπεραστεί από τη Δημοτική Αρχή, που εκφράζει σε κάθε της εκδήλωση, ο αμερόληπτος Πρόεδρος, επικαλείται δήθεν το ανυπόγραφο αίτημα των Δημοτικών Συμβούλων βάσει του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας, και όχι του ισχύοντος κανονισμού του Δημοτικού μας Συμβουλίου αριθμ. Απόφασης 215\2011 [17-08-2011], άρθρο 4 παρ. 2, όταν λόγω των περιοριστικών μέτρων COVID-19, το ανωτέρω αίτημα υποβλήθηκε ηλεκτρονικά στο γραφείο επικοινωνίας του, και ακολούθησε επιβεβαιωτικό email από τους επικεφαλής  Συμβούλους, όπου ο καθένας δήλωνε ξεχωριστά:

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Με το παρόν επιβεβαιώνω το με αριθμό πρωτοκόλλου 2463/7/4/2020, αίτημα μας, ως Δημοτικός Σύμβουλος για σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με τα αναφερόμενα σε αυτήν θέματα και αιτούμαι σύμφωνα με αυτό.

Ο δεύτερος ισχυρισμός του για να εισαχθεί θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ισχυρίζεται και όχι στην ημερήσια διάταξη πρόσκλησης Δ.Σ., όπως εν προκειμένω, ότι απαιτεί εισήγηση, αποτελεί πλήρη σύγχιση του ίδιου, που αγκυλωμένος σε πρακτικές παλαιοκομματικές, έχοντας ιδιοκτησιακή αντίληψη για το Δήμο και αποδεικνύει την εμπάθεια και το διχασμό του χωρίς όριο, σε όσους ασκούν τεκμηριωμένη και εποικοδομητική κριτική και δεν τον είχαν στηρίξει κατά την εκλογή του ως πρόεδρου του Δ.Σ.!!

Υπερεκτιμώντας την αξία του τύπου και όχι της ουσίας για τη πρόσκληση Δ.Σ., ο κ. Πρόεδρος δεν αποδέχεται τη δημόσια ατομική ευθύνη του Δημοτικού Συμβούλου, επειδή κανείς τους δεν αντιλέγει ούτε αρνείται την πραγματοποίηση της σύγκλισης αυτής, μετά δε από προθεσμία τριών [3] ημερών, ψάχνοντας λίγα λεπτά δημοσιότητας, αυτοπροβάλλεται για την αλαζονεία και αυταρέσκειά του!

Σταματήστε επιτέλους τις γελοιότητές σας!

Η κοινωνική μας συνοχή που συντηρείται από το Δήμο, δοκιμάζεται έντονα αυτή την περίοδο και απαιτεί σοβαρό σχεδιασμό σε βάθος χρόνου. Πρέπει να μείνουμε μακριά από ανεύθυνες προσδοκίες και να λειτουργήσουμε ως Σώμα, με υπευθυνότητα και ταχύτητα. Στο νέο αχαρτογράφητο περιβάλλον, ο Δήμος μας, δεν θα είναι αλώβητος.

Όσα προβλέπονται και πρέπει να γίνουν από εμάς, γίνονται.

Κύριε Πρόεδρε,

Απέναντι στην πανδημία του COVID-19, δεν κτίζεις μίση και τοπικά τείχη, αλλά επενδύεις σε κοινές λύσεις !!

Μας θέλετε στο σπίτι, αλλά εμείς δεν μένουμε άφωνοι, ούτε σιωπηλοί.
Γι’ αυτό καταδικάζουμε αυτές σας τις επιλογές !!

Δεν αρνούμεθα την ατομική μας ευθύνη, όμως αυτή πρέπει να συμβαδίζει με τη δική σας συλλογική ευθύνη για δράση και διεκδίκηση, ώστε να καλυφθούν άμεσα και επείγοντα ζητήματα επέκτασης της δράσης του κορωνοϊού.

Γιατί τουλάχιστον οι δικές μας ανάγκες διεκδίκησης, στην οργανωμένη αγωνία του τόπου μας για ανάπτυξη και ευημερία, δεν είναι σε καραντίνα!

Δεν ακολουθούμε τις εξελίξεις αμήχανα και αποσπασματικά με την πολιτική ‘’του βλέποντας και κάνοντας’’,  αλήθεια την οποία, δεν γνωρίζω ειλικρινά πώς   αντιλαμβάνεστε !!

ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΠΟΥΝΙΕΡΑΚΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ‘’ ΚΑΡΠΑΘΟΣ – ΝΕΑ ΑΡΧΗ ‘’