Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Με μεγάλη μας έκπληξη, διαβάσαμε την επιστολή – απάντηση σας, που αφορά το αίτημα μας για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με δυο πολύ σοβαρά και άμεσα θέματα που αφορούν τον Δήμο μας. Και κατ’ επέκταση στους δημότες Καρπάθου.

Αντί ως οφείλατε λοιπόν να προσκαλέσετε δημοτικό συμβούλιο μέσα στις επόμενες (6) έξι ημέρες όπως ρητά αναφέρεται στην εγκύκλιο που επικαλείστε, αποφασίσατε να απαντήσετε, γράφοντας ανακρίβειες, για να μην πούμε ψέματα, αγνοώντας έτσι (12) δώδεκα συναδέλφους σας, παραπλανώντας ταυτόχρονα τους πολίτες της Καρπάθου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει στο ΦΕΚ 16852 6.4.2011 Άρθρο 3. Πάρ. 3. «Β) Σύγκληση από το 1/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου ή από το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας. Το Δημοτικό Συμβούλιο συγκαλείται επίσης και από τους συμβούλους που έχουν υποβάλει αίτηση για σύγκληση (το 1/3 τουλάχιστον των μελών του ή το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας), αν ο Πρόεδρος δεν καλέσει το συμβούλιο σε έξι (6) ημέρες το αργότερο, μετά την υποβολή της αιτήσεως, δηλαδή, αν μέχρι τότε δεν έχει εκδώσει και αποστείλει την πρόσκληση».

Όντως η επιστολή δεν είχε υπογραφές, αλλά ξεχάσατε να αναφέρετε ότι όλοι οι σύμβουλοι της παράταξης μας, σας έστειλαν με email, ότι συμφωνούν με την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, τρόπο που άλλωστε συστήνει και η πολιτική προστασία της χώρας μας, για την εμπόδιση εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όσο αφορά το θέμα των εισηγήσεων που επικαλείστε, πάλι ξεκάθαρα η εγκύκλιος αναφέρει ότι υποχρεούμαστε να δώσουμε τις εισηγήσεις μας, σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, μέχρι μια ημέρα πριν την συνεδρίαση και όχι με την επιστολή μας για την σύγκληση του.

Το Υπουργείο εσωτερικών αναφέρει στο ΦΕΚ 16852 6.4.2011 Άρθρο 10. Παρ. 7 «7. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν γνώση, τουλάχιστον μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όλων των εισηγήσεων και των στοιχείων που αφορούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης».

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι σκοπίμως αγνοείτε την βούληση (12) δώδεκα δημοτικών συμβούλων, αντίθετα με ότι γράφετε στην επιστολή σας. Φαίνεται επίσης ξεκάθαρα ότι προσπαθείτε να παραπλανήσετε τους πολίτες μας για να δικαιολογήσετε την πραγματικά ακατανόητη πράξη σας.

Από ότι φαίνεται από τα παραπάνω, η αίτηση μας ήταν απολύτως σύμφωνη με τον νόμο και τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, ενώ η μη σύγκληση του συμβουλίου από εσάς στερείται νομιμότητας.

Περιμένουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τις εξηγήσεις σας, για όλα τα παραπάνω και φυσικά ελπίζουμε σε μια λογική εξήγηση.

Σας παρακαλούμε θερμά λοιπόν κ. Πρόεδρε για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του σώματος, να ξαναδιαβάσετε τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου ώστε να είστε σε θέση να καθοδηγήσετε σωστά αν κάποιος από τους συναδέλφους σας θελήσει να σας συμβουλευτεί. Οι στιγμές όντως είναι πολύ κρίσιμες και απαιτούν περισσότερη σοβαρότητα.

Κάρπαθος 11/4/2020

Με την πρέπουσα τιμή
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΑΠΕΚ
ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ