Απάντηση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου στο κοινό αίτημα των παρατάξεων “ΑΠΕΚ” και “ΝΕΑ ΑΡΧΗ”.

Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι, έλαβα το αριθ. 2463/07-04-2020 αίτημα σας, με το οποίο μου ζητήθηκε να συγκαλέσω Δημοτικό Συμβούλιο με δύο θέματα ημερήσιας διάταξης.

Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αγνοήσω την βούληση μιας μεγάλης μερίδας του Δημοτικού Συμβουλίου,

Πηγάδια, Κάρπαθος! Φωτό: Δημήτρης Σπανός

ΑΡΚΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. (αριθμός απόφασης του ΥΠ.ΕΣ.Α & Η.Δ. : 16852/06 -04-2011 (ΦΕΚ661/20-4-2011 τευχος Β’) .

Ο ίδιος ο κανονισμός με δεσμεύει σε αυτό!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΙΤΗΜΑ :

Επί του διαδικαστικού, σύμφωνα με τον κανονισμό, για να ληφθεί υπόψιν το αίτημα σας θα έπρεπε να φέρει την υπογραφή των Δημοτικών Συμβούλων που το ζητούν (άρθρο 3 παρ.4 του ανωτέρου κανονισμού).

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΤΗΚΕ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ ΑΠΌ ΚΑΝΕΝΑΝ!

Επίσης, και πάλι σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, για να εισαχθεί ένα θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει να συνοδεύεται από την αντίστοιχη
εισήγηση.

ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ!

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το αίτημα σας δεν μπορεί να ληφθεί υπόψιν στην διαδικασία σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΡΜΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΘΜΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ.

Τόσο το γραφείο, όσο κι ο Πρόεδρος προσωπικά, βρίσκονται κάθε στιγμή στη διάθεσή τόσο των επικεφαλείς όσο και κάθε συναδέλφου ξεχωριστά. Επίσης θα παρακαλούσα τους επικεφαλείς, ιδαίτερα στις δύσκολες αυτές συνθήκες, αν θέλουν να ενημερωθούν αρμοδίως ή έχουν κάτι να προτείνουν ας απευθυνθούν δια ζώσης ή τηλεφωνικά είτε σε εμένα, είτε στους αρμόδιους Αντιδημάρχους κι αν δεν ληφθούν υπόψιν οι προτάσεις τους να ακολουθούν άλλου είδους διαδικασίες .

Οι στιγμές είναι κρίσιμες !
Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα δείξουμε την αρμόζουσα υπευθυνότητα !

Κάρπαθος, 10 Απριλίου 2020

Με την πρέπουσα τιμή
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπάθου
Εμμανουήλ Παραγυιός