Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι ημέρα μνήμης και δόξας για τον Ελληνισμό.
Παίρνοντας το παράδειγμα του ηρωισμού των προγόνων μας που πριν από 199 χρόνια ύψωσαν τη σημαία της ελευθερίας δίνουμε κι εμείς την καθημερινή μας μάχη με έναν διαφορετικό εχθρό που απειλεί την ίδια τη ζωή. Η Δημοτική Παράταξη ΑΠΕΚ με αίσθημα ευθύνης καλεί όλους να προστατέψουν την υγεία τους και την υγεία των συνανθρώπων μας.

Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζούμε ως χώρα αλλά και ως τοπική κοινωνία λόγω του νέου αυτού Ιού απαιτούν την εναρμόνιση όλων μας με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της πολιτικής προστασίας, ώστε η πανδημία αυτή, να μην έχει καταστροφικές συνέπειες.

Πηγάδια Κάρπαθος.

Η παράταξη μας θα είναι αρωγός της πανελλήνιας δράσης “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ” που λειτούργησε, άμεσα, και ο Δήμος Καρπάθου, δηλώνοντας παρούσα σε οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί ώστε να συμβάλλουμε με ενεργό τρόπο στη προστασία των συμπολιτών μας.

Κάνουμε έκκληση, σε όλους τους συλλόγους του νησιού, καθώς και σε όλους τους ανώνυμους εθελοντές, να στηρίξουν το πρόγραμμα βοηθώντας ανήμπορους συμπολίτες μας και ευπαθείς ομάδες να παραμείνουν σπίτι, και να τους παρέχουμε τη φροντίδα που χρειάζονται.

Προτείνουμε, στη δημοτική αρχή, έκτακτο συμβούλιο, για να ψηφίσουμε προτάσεις που αφορούν την ανακούφιση των συμπολιτών μας, λόγω των απαιτητικών, πλην όμως αναγκαίων μέτρων, που επέβαλε το κράτος για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

  1. Απαλλαγή απο τέλη καθαριότητας και φωτισμού, των επιχειρήσεων που επλήγησαν.
  2. Aναστολή τέλων κοινοχρήστων χώρων.
  3. Αναστολή και παρατάσεις καταβολής οφειλών και ρυθμίσεων.
  4. Δράσεις στήριξης ευάλωτων πολιτών και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
  5. Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού καθαριότητας-απολύμανσης.

Μέσα από αυτή τη συγκυρία δράττομαι της ευκαιρίας να θίξουμε το θέμα της υπό στελέχωσης του Κέντρου Υγείας, που μάχεται ηρωικά, και δηλώνουμε πρόθυμοι σε κάθε συνεργασία ώστε να στηρίξουμε έμπρακτα μια συλλογική πρόταση, ασκώντας την ανάλογη πίεση, για επάνδρωση με Ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό καθώς υπάρχουν όπως γνωρίζετε τεράστιες ελλείψεις.

Να στηρίξουμε σαν Δήμος, τους νέους ιατρούς, που θα στελεχώσουν το ΚΥ Καρπάθου, με οικονομικά κίνητρα.

Πρέπει να αποκατασταθούν, επιτέλους, οι τηλεπικοινωνίες στα χωριά καθώς δεν νοείται όταν όλοι οι πολίτες παραμένουν σπίτι τους να στερούνται βασικών αγαθών όπως τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σήμα.

Αυτή η μάχη είναι των πολλών, όπως άλλωστε θα είναι και η νίκη που θα έλθει, γιατί όσο υπάρχουν οι άνθρωποι, υπάρχει η ελπίδα.

Χρόνια πολλά και καλή δύναμη.θα τα καταφέρουμε!

Τηλ. ΕΟΔΥ 1135
Τηλ. ΚΥ Καρπάθου 2245022228
Πρόγραμμα “ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, Δήμου Καρπάθου στο 2245360151.

Κάρπαθος 25-3-2020

Ο Επικεφαλής της Παράταξης
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΑΝΗΣ