Σε καμία περίπτωση ως “κήρυγμα”, αλλά υπό τη μορφή “τροφής για σκέψη” γράφω τα παρακάτω: Δυστυχώς το όμορφο νησί μας ανάμεσα στις άλλες πρωτιές απέκτησε και αυτή του Κορωνοϊού.

Πρώτο και μοναδικό προς το παρόν κρούσμα στα Δωδεκάνησα.

Με αμέριστη χαρά προς τη συνάνθρωπο μας θύμα της νόσου, διαβάζω ότι η υγεία της είναι σταθερή και αναρρώνει χωρίς σοβαρές επιπλοκές.

ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΣ

Με έκπληξη όμως μαθαίνω (δεν έχω προσωπική εικόνα) ότι ορισμένοι και ίσως αρκετοί “μάγκες” συμπατριώτες μας ΔΕΝ ακολουθούν τις εντολές της Κυβέρνησης για απαγόρευση κυκλοφορίας και οι δρόμοι της Πρωτεύουσας του νησιού παραμένουν γεμάτοι.

Μήπως, λέω μήπως, εσείς οι υπόλοιποι που καταλαβαίνετε ότι εάν χαθεί η τουριστική σεζόν λόγω εξάπλωσης του φαινομένου λόγω της απαράδεκτα ανεύθυνης στάσης ορισμένων – τολμώ να πω ηλιθίων – αντιδραστικών πρέπει να κάνετε το καθήκον σας και να καταγγείλετε στο Α.Τ. Καρπάθου τα περιστατικά, ώστε τα αρμόδια  όργανα να προβούν σε συστάσεις ή και πρόστιμα.

Ο Τουρισμός, όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, είναι εδώ και χρόνια η μόνη βιομηχανία του πανέμορφου νησιού μας.

Xωρίς αυτόν η πλειονότητα των κατοίκων του νησιού θα αντιμετωπίσει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα.

Είναι έγκλημα να γίνει ενδεχόμενη ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού, τόσο σε επίπεδο ανθρώπινων θυμάτων, όσο και σε επίπεδο φήμης του όμορφου νησιού μας.

Ας μην κάνουμε, λόγω αδιαφορίας, την Κάρπαθο μας Λομβαρδία.

Με πολύ αγάπη για τον όμορφο τόπο μας.
ΓΙΩΡΓΟΣ Μ. ΧΙΩΤΑΚΗΣ