Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας,στις 11/3/20, κήρυξε την εξάπλωση του κορονοιού COVID-19 σε πανδημία. Κάθε κράτος παλεύει όχι για την καταπολέμηση του ιού αφού δεν υπάρχει ακόμα θεραπεία αλλά για τον έλεγχο και την συγκράτηση της αναπόφεκτης εξάπλωσης του ιού ώστε να μπορεί οργανωμένα να αμυνθεί το υγειονομικό προσωπικό του.

Όμως το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού σε νησί επιβεβαιώθηκε στη Κάρπαθο.

Το μοναδικό συμπέρασμα μετά την ιχνηλάτηση είναι ότι Ο ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ.

Το κρούσμα ήταν υγειονομικός και ξέροντας πολύ καλά την αξία της πρόληψης που καθημερινά ακούμε από τους ειδικούς δήλωσε τα συμπτώματα του πριν επιστρέψει στην εργασία του τηλεφωνικώς στο Κέντρο Υγείας και έτσι αποφεύχθη η διασπορά του ιού σε όλο το νησί και κυρίως δεν έκλεισε το ΚΥ Καρπάθο τηρώντας τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ αφού οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δεν μολύνθηκαν.

Παρόλα αυτά όλο αυτό το περιστατικό κανιβαλίστηκε από διάφορους ανθρωποφάγους γνωστούς τρομολάγνους των media και αντί να αναδείξουν τα υπαρκτά προβλήματα υγείας του νησιού και να ζητήσουν την επίλυση τους, επικροτούν και τον βουλευτή κ. Παππά, που προτού ανακοινωθεί επίσημα από το ΚΥ Καρπάθου ανακοινώνει τη νοσηλεύτρια (5 είναι όλες) και τη στοχοποιεί στην μικρή κοινωνία της Καρπάθου.

Επίσης τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι βουλευτές του νομού σφυρίζουν αδιάφορα στις διαμαρτυρίες των ιατρών  για έλλειψη παιδιάτρου, καρδιολόγου και άλλων βασικών ειδικοτήτων εδώ και χρόνια καθώς και στον διορισμό του γυναικολόγου που ζήτησε να διοριστεί από τις 1/8/2019!

Το Κ.Υ. έχει μόλις 3 ιατρούς πρώτης γραμμής και καλύπτει υγειονομικά πάνω από 4000 μόνιμους κατοίκους, ηλικιωμένους και με χρόνια προβλήματα υγείας και ανάμεσα τους οι οικογένειες μας.

Θεωρούμε προσβλητικό για το νησί μας το γεγονός της διαπόμπευσης του κρούσματος και θεωρούμε όλους εσάς τους κανίβαλους ως υπεύθυνους εάν ένας συμπολίτης μας έχοντας συμπτώματα ίωσης δεν αναφέρει τίποτα στους υγειονομικούς του νησιού φοβούμενος τη δημόσια κατακραυγή των κάφρων της Καρπάθου και εξαπλωθεί ο ιός παντού.

Θα κριθούμε από τα λάθη μας όλοι μετά τη κρίση.

Οι αναλύσεις των επιστημόνων θα αναδείξουν τα διαχειριστικά λάθη της πανδημίας την ανυπακοή των πολιτών, ακόμα και την ανυπακοή των κρουσμάτων.

Δεν είναι τώρα η ώρα. ‘Εχουμε μπροστά μας πόλεμο!

Επίσης, επειδή η κυβέρνηση, αφήνει ακόμα τους Καρπάθιους που ξεχειμωνιάζουν στην Αθήνα να κατεβαίνουν, όντας μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και τους φοιτητές μας καθώς και άλλους ¨ξένους¨ προτείνουμε στις αρχές να ελέγχουν την 14ήμερη καραντίνα τους.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΙΚΙΟΘΕΛΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΓΙΑ 14 ΜΕΡΕΣ.

Η προστασία μας από τον κορονοϊό είναι τώρα πια θέμα ατομικής ευθύνης.
Μην επισκέπτεστε το Κ.Υ. Καρπάθου αν δεν πάρετε πρώτα τηλέφωνο.
Κ.Υ. ΚΑΡΠΑΘΟΥ  2245022228

ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΡΠΑΘΟΥ