Παρακαλούμε τους συμπατριώτες μας και τους πιθανούς επισκέπτες όπως αποφύγουν τις μετακινήσεις  προς  το νησί μας  και ιδιαιτέρως τις μετακινήσεις από τις περιοχές που έχουν καταγραφεί ήδη κρούσματα του κοροναϊού.

Με στόχο την διασφάλιση της δημόσιας υγείας να λάβουν σοβαρά υπόψιν τους ότι το νησί της Κάσου βρίσκεται μακριά από τα μεγάλα κέντρα αναφοράς (νοσοκομεία) της χώρας, ότι ο κυρίως πληθυσμός του νησιού  αποτελείται από ηλικιωμένους και σε άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες οι οποίοι ενδεχόμενα θα αντιμετωπίσουν μεγάλο κίνδυνο για την ζωή τους σε περίπτωση μετάδοσης του ιού. Επιπλέον στην αποφευκτέα περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στην Κάσο, δεν υπάρχει λόγω υποστελέχωσης του Π.Π.Ι, το κατάλληλο  ιατρικό προσωπικό να τα αντιμετωπίσει.

ΦΡΥ ΚΑΣΟΣ. ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΛΗΣ

Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε να επιδείξουν την απαραίτητη προσοχή και ευθύνη για την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων προστασίας.

Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος  μας  θα είναι στη διάθεση των εκτός Κάσου  διαβιούντων συμπατριωτών μας  για την εξυπηρέτηση τους σε τυχόν διοικητικές υποχρεώσεις ώστε να αναβληθεί προσωρινά το ταξίδι τους προς το νησί.

Ο Δήμος της  Ηρωικής  νήσου Κάσου όπως είναι γνωστό λαμβάνει προληπτικά μέτρα προστασίας και αντιμετώπισης του κοροναίου όπως απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές  μονάδες του νησιού καθώς και σε όλα τα δημοτικά κτίρια τα λεωφορεία αλλά και στις πύλες εισόδου του νησιού (αεροδρόμιο και λιμάνι).

Τέλος  ως Δήμαρχος και ως εκ των υπευθύνων της διασφάλισης της δημόσιας υγείας  των κατοίκων της Κάσου συνιστώ σ’ όλους αυτοσυγκράτησης, αποφυγή πανικού και επίδειξη αισθήματος ευθύνης από όλους και από το καθένα ξεχωριστά έως ότου περάσουμε αυτή την πολύ δύσκολη, όντως, περίοδο που διανύουμε.

Ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου
Μιχάλης Εμμ. Ερωτόκριτος