“ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ”, ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΦ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που φέρνει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις Αξίες του Αθλητισμού, υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στην Οργανωτική Επιτροπή «Ζήσε Αθλητικά», που έχει τριετή διάρκεια, συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού (Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες), μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς (Ολυμπιακή Επιτροπή, Παραολυμπιακή Επιτροπή, ΕΣΚΑΝ, εκπρόσωποι συνδέσμων αθλητών ομαδικών αθλημάτων κ.ά.), με τη στήριξη των Περιφερειών και της ΚΕΔΕ.

Πρωταρχικός στόχος του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» είναι η άμεση προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους γενικότερα, ως προτύπου της καθημερινής ζωής, μέσα από την κοινωνικοποίηση των νέων στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Επιπλέον, η συνένωση των κοινωνικών δυνάμεων και η ευαισθητοποίηση των νεότερων γενιών (παιδιά και έφηβοι στη σχολική ηλικία), των ατόμων με αναπηρία, των εκπαιδευτικών, αλλά και των γονέων στους αξιακούς πυλώνες του Ευ Αγωνίζεσθαι, της Συμμετοχικότητας και της Ομαδικότητας, της Πειθαρχίας και του Σεβασμού, οι οποίοι συνθέτουν τον Αθλητισμό, είναι οι σκοποί της Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά», με την υλοποίηση των εξής:

Α) Καμπάνια «Γίνε Πρωταθλητής στη Ζωή», μέσω πανελλαδικών δράσεων και συνεργειών με όλους τους συναρμόδιους φορείς (υπουργεία, τοπική αυτοδιοίκηση) για ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και ιδιαίτερη έμφαση στις επί μέρους θεματικές ενότητες:

  • Εκφοβισμός
  • Συμπεριφορές στον αθλητισμό
  • Ισορροπημένη Διατροφή
  • Εθελοντισμός
  • Εξάσκηση Δεξιοτήτων.

Β) «Το σχολείο του Αθλητισμού», όπου αθλητές – πρεσβευτές του αθλητισμού θα επισκέπτονται Δημοτικά και Γυμνάσια, θα παρουσιάζουν την αθλητική τους πορεία και θα συζητούν με τους μαθητές για την αξία και τα οφέλη του αθλητισμού, μέσα από το παράδειγμα και τις προσωπικές εμπειρίες του ομιλητή – αθλητή.

Γ) Διοργάνωση αθλητικών γεγονότων για όλους.

Δ) Διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και συνόδων.

ΣΤΗΝ 9ΜΕΛΗ (ΑΜΙΣΘΙ) ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΩΣ ΜΕΛΟΣ – ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ.

ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟ 9Ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “PIERRE DE COUBERTIN” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Το 9ο Μαθητικό Συνέδριο “Pierre de Coubertin” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο. Το θέμα του συνεδρίου που διοργανώθηκε από την Επιτροπή “Pierre de Coubertin” της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), ήταν “Ολυμπισμός – Ειρήνη – Εκεχειρία”.

Το τελετουργικό της έναρξης του συνεδρίου περιλάμβανε την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, και ανάγνωση του χαιρετισμού του Πρόεδρου της ΕΟΑΚ κ. Ντίνο Μιχαηλίδη, στον οποίο αναλύοντας την επιλογή του θέματος του συνεδρίου ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής: «Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αποδεχτούμε την αθλητική φιλοσοφία όπως εκφράζεται μέσα από τις αρχές που είναι στην ουσία αγάπη, παιδεία και αγωγή και που έχει ως στόχο την τελειοποίηση του ατόμου. Οραματίζεται ένα άτομο με ισχυρό χαρακτήρα με τη βούληση να αντιμετωπίσει τον ίδιο τον εαυτό του και να διακριθεί. Αυτή η φιλοσοφία είναι κοινή και ορατή σε οποιονδήποτε Έθνος και οποιονδήποτε πολιτικοοικονομικό σύστημα και αν ισχύει.».

H Γενική Γραμματέας της ΕΘΝΟΑ κα Ντόρα Πάλλη, στον χαιρετισμό της ανέφερε, μεταξύ άλλων: “ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΙΩΝΙΕΣ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΜΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΉΣΕΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΈΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ. ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, Η ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. ΑΞΙΕΣ ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ. ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

ΑΞΙΕΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ. ΓΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟΣ. ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΣΜΟΥ, ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΉΣΟΥΜΕ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.”

Στο συνέδριο συμμετείχαν 120 περίπου μαθητές από πέντε Λύκεια της Κύπρου, που είναι Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας (Λευκωσία), το Λύκειο Παραλιμνίου(Αμμόχωστος), το Λύκειο Λειβαδιών (Λάρνακας), το Λύκειο Λινόπετρας (Λεμεσός), και το Λύκειο «Γιαννάκη Ταλιώτη» Γεροσκήπου (Πάφος). Ξεχωριστή ήταν και φέτος η παρουσία μαθητών από την Ελλάδα με εκπροσώπους μαθητές από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών και το 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Οι 10 μαθητές συνοδευόντουσαν από τον γυμναστή Αλέξανδρο Λαζαρίδη και την βιολόγο Κατερίνα Γιώτη.

ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΉ SPORT NEWS ΣΤΟ ACTION 24.

«Μέσα από καινοτόμα προγράμματα που προωθούν την συνεργασία, την φιλία και τον αθλητισμό φιλοδοξούμε να αποτρέψουμε συμπεριφορές βίας και bullying στα σχολεία».

Δείτε την εκπομπή εδώ:
HTTPS://WWW.DORAPALLI.GR/PAROYSIA-MOY-STIN-EKPOMPI-SPORT-NEWS-STO-ACTION-24/

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ HACKATHON 2020

Η ορθή χρήση του Διαδικτύου από παιδιά και εφήβους και το cyber bullying είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό θέμα που αφορά όλη την κοινωνία μας. Διαγωνισμοί που εμπνέουν τους μαθητές μας να αναλύσουν δημιουργικά τα σύγχρονα αυτά κοινωνικά θέματα και να προτείνουν λύσεις είναι μια άριστη εκπαιδευτική διαδικασία. Συμμετείχα με μεγάλη χαρά στην κριτική επιτροπή του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμός Hackathon 2020 για την ορθή χρήση τεχνολογιών από τα παιδιά και τους εφήβους στο πλαίσιο της 10ης Ημερίδας Ψηφιακής Παιδείας & Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης “Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται…” που διοργάνωσε η Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ) και η επιστημονική υπεύθυνη δρ. Αρτεμις Τσίτσικα.

Παρακολουθήσαμε πολύ αξιόλογες εργασίες από μαθητές γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!

ΝΤΟΡΑ ΠΑΛΛΗ