Βασική αρχή της παράταξης μας, αποτελεί το να ενημερώνουμε τον λαό που μας εξέλεξε για καθετί σημαντικό.
Αυτό πράξαμε και στην περίπτωση της απόρριψης τροποποίησης του ΟΕΥ που περιελάμβανε την προσθήκη ενός Γενικού Γραμματέα κι ενός Πολιτικού Μηχανικού, αυτό θα πράττουμε και σε κάθε ανάλογη περίπτωση! Για την χρησιμότητα του Γενικού Γραμματέα στην λειτουργία του Δήμου έχουμε ξεκάθαρη γνώμη την οποία διατράνωσε κι ο Δήμαρχος στην προηγούμενη ανακοίνωση του.

Θεωρούμε ότι είναι παραπάνω από ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ για την εύρυθμη λειτουργία ενός Δήμου, όπως το θεωρεί και το ίδιο το Ελληνικό κράτος που έδωσε για πρώτη φορά το δικαίωμα αυτό σε όλους τους Δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων.

Κρίνουμε λοιπόν ότι όποιος καταψήφισε την συγκεκριμένη τροποποίηση, λειτούργησε ξεκάθαρα εις βάρος του Δήμου, των Δημοτών  και της Καρπάθου!

ΑΠΕΡΙ ΚΑΡΠΑΘΟΣ. ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΛΗ

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και το σύνολο της Δημοτικής αρχής δουλεύει καθημερινά, μεθοδικά και με στόχευση για να παράγει αποτέλεσμα για τους πολίτες.

Αυτό απο μόνο του όμως, δεν καλύπτει τις αυξημένες απαιτήσεις στις γραφειοκρατικές διαδικασίες σε ύδρευση, αποχέτευση, συμβάσεις, προμήθειες, συντήρηση στόλου κτλ, απαιτήσεις που λόγω της ελλειψης εξειδικευμένου συντονιστή, ταλαιπώρησαν επί σειρά ετών την Κάρπαθο.

Στον δημόσιο διάλογο που ακολούθησε, επί του θέματος, δεν μας έκαναν εντύπωση οι δικαιολογίες του κ. Κατσάνη.

Γνωρίζει, και γνωρίζουμε ότι γνωρίζει, τη χρησιμότητα του Γενικού Γραμματέα.

Του την εκθέσαμε και κατ’ ιδίαν, όπως κατ’ ιδίαν, μετά την αναβολή που ζήτησε, τον ενημερώσαμε ότι ο Δήμος δεν μπορεί να περιμένει έξι και οκτώ μήνες για κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα.

Ιδιαίτερη εντύπωση όμως μας έκανε η τοποθέτηση του κ. Τσαμπουνιεράκη.

Με ένα κείμενο εκατοντάδων λέξεων γεμάτο ψέματα και κατηγορίες προσπάθησε να μας πει ότι ο Δήμος δεν χρειάζεται Γενικό Γραμματέα και να εκτοξεύσει την χολή , που διαθέτει σε περίσσεια, προς πάσα κατεύθυνση.

Επιγραμματικά έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

  1. Ο Δήμαρχος δεν έχει τρεις αλλά έναν ειδικό συνεργάτη αυτή τη στιγμή, ο οποίος έχει κοστίσει μόλις 900 ευρώ στον Δήμο μέχρι σήμερα, ενώ σε μια βδομάδα δεν θα έχει κανέναν.
    Να μας προσκομίσει τα τεκμήρια από την μισθοδοσία, για τους τρείς που ψευδώς αναφέρει στην ανακοίνωση του αλλιώς να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μπορεί να του παράσχει κάθε στοιχείο που χρειάζεται.
  2. Είναι γνωστό ότι ο νομοθέτης ορίζει πως οι Αντιδήμαρχοι είναι έμμισθοι. Γνωστό είναι επίσης ότι η αντιμισθία τους 1108,2 ευρώ εκάστου, δεν ανταμοίβει σε καμία περίπτωση τον φόρτο εργασίας τον οποίο έχουν.
    Τέλος δεν είναι γνωστό, κι επειδή πρέπει να γνωρίζει ο λαός της Καρπάθου, καλό είναι να μας πει αν οι σημερινές αντιμισθίες των Αντιδημάρχων, έχουν καμία σχέση με τις δικές του αντιμισθίες είτε ως Προέδρου της ΔΕΥΑΚ, είτε ως Αντιδημάρχου.
    Για εμάς είναι όλα στο Διαύγεια, αναρτημένα με κάθε λεπτομέρεια.
    Ας αναρτήσει και τα δικά του να υπάρξει μία σύγκριση!
    Να γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που δεν έχει το πολιτικό παρελθόν για να μιλά ως ο υπερασπιστής των συμφερόντων των πολιτών και του Δήμου!
    Και ειδικά εις βάρος του μοναδικού Δημάρχου Καρπάθου ο οποίος έχει δηλώσει δημοσίως ότι την αντιμισθία του θα την διαθέσει υπέρ του Δήμου μέχρι το τελευταίο ευρώ.
  3. Ομιλεί τόσο εντός των Δημοτικών Συμβουλίων, όσο και στις ανακοινώσεις του, με μία απίστευτη έπαρση.
    Δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι ο λαός τον καταψήφισε μαζικά και τον κατέταξε τρίτο ανάμεσα στους τρεις υποψηφίους που διεκδίκησαν τη Δημαρχία.
    Ας πάψει λοιπόν να ομιλεί,προς εμάς, με τόση αλαζονεία τονίζοντας συνεχώς το “επικεφαλής παράταξης” αφού αν δεν ίσχυε ο νόμος της απλής αναλογικής, που δημιούργησε όλες αυτές τις στρεβλώσεις, θα ήταν επικεφαλής του εαυτού του.
    Αυτό το ύφος να το κρατήσει εντός του κόμματος του, στο οποίο κανείς δεν τολμά να αρθρώσει λέξη.
  4. Ο Δήμαρχος δεν είναι ρήτορας και το γνωρίζει καλά ο Καρπάθιος που τον εξέλεξε Δήμαρχο. Δεν το εξέλεξε για να ρητορεύει αλλά για να δίνει λύσεις.
    Δεν τον εξέλεξε για να περιμένει να εκθέσει από μικροφώνου τα προβλήματα της Καρπάθου στους Υπουργούς αλλά για να τα εκθέτει έγκαιρα και να αναζητά παρασκηνιακά, σε συνεργασία μαζί τους, την καλύτερη δυνατή λύση.
    Το ίδιο ισχύει και για τους Αντιδημάρχους, οι οποίοι έχουν μάθει να ομιλούν με την καθημερινή τους εργασία κι όχι μια φορά τον μήνα από μικροφώνου για το θεαθήναι.
    Η επίλυση των προβλημάτων του πολίτη θέλει περισσότερη δουλειά και λιγότερα λόγια.
    Σε αυτά τα προβλήματα η πολυετής δημόσια παρουσία του, λαλίστατου, κ. Τσαμπουνιεράκη δεν έδωσε καμία λύση.
    Η δε παρασκηνιακή του παρουσία, παρουσιάζοντας μάλιστα εαυτόν σαν όψιμο κομματικό στέλεχος, είναι γνωστό σε όλους σε τι αποσκοπεί!
    Πρόκειται για πολιτικό καιροσκόπο που δεν διστάζει να μεταπηδά από το ένα κόμμα στο άλλο με μοναδικό σκοπό την κατάληψη της εξουσίας.
  5. Μας κατηγορεί για “αυταπάτες, ιδεοληψίες, ανευθυνότητα, εκβιασμούς και ψέματα”
    Ποιος;
    Ο άνθρωπος του οποίου η πολιτική διαδρομή, στην οποία συνεχώς αναφέρεται, έχει χτιστεί πάνω σε αυτές τις λέξεις. Πιθανόν κρίνει  “εξ ιδίων τα αλλότρια”.
  6. Αναφέρεται στην υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, κατηγορώντας μας και για αυτό!Η αλήθεια είναι ότι  δεν τον ενδιαφέρει η υποστελέχωση τους!
    Αν τον ενδιέφερε θα ψήφιζε την τροποποίηση, που για αυτόν το λόγο περιελάμβανε τον ένα επιπλέον Πολιτικό Μηχανικό ή θα ζητούσε να ενημερωθεί για την επικείμενη πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ έστω μία φορά.
    Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να υπερασπιστεί συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο μόλις αντιλήφθηκε ότι δεν θα έχει προνομιακή μεταχείριση έναντι των υπολοίπων υπαλλήλων, υπέβαλε παραίτηση.
  7. Έχουμε σοβαρότερα θέματα να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, δεν μας μένει χρόνος να ασχολούμαστε συνεχώς με τον Δον-Κιχωτισμό του κ. Τσαμπουνιεράκη.
    Αν θέλει να φέρει έστω μία πρόταση για το καλό της Καρπάθου, ακόμη δεν έχει φέρει καμία, καλοδεχούμενος. Αν θέλει ΜΟΝΟ να συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα και μηχανορραφίες, να γνωρίζει ότι δεν θα καθόμαστε να ασχολούμαστε μαζί του.

Αρκετά!

Κλείνοντας, αφού τα αυτονόητα είναι πολυτέλεια και πρέπει να τα ζητήσουμε, ζητάμε από όλες τις πλευρές περισσότερο σεβασμό στον θεσμό του Δημάρχου! Απαξιωτικές εκφράσεις στο πρόσωπο του κατανοούμε ότι προεκλογικά είχαν πολιτική σκοπιμότητα.

Πήραν την απάντηση που τους αρμόζει από τα αποτελέσματα των εκλογών!

Μετεκλογικά, όποιος συνεχίζει να τις διατυπώνει, λειτουργεί χωρίς σεβασμό στην λαϊκή ετυμηγορία  και τον θεσμό του Δημάρχου και θα γελοιοποιηθεί ξανά, αυτή τη φορά από τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης του!

Εμμανουήλ Παραγυιός – Πρόεδρος ΔΣ
Μιχαήλ Μανωλάκης – Αντιδήμαρχος
Ιωάννης Λυριστής – Αντιδήμαρχος
Εμμανουήλ Τσέρκης – Αντιδήμαρχος
Δημήτριος Ζανάκης – Αντιδήμαρχος
Ρίτα Καλή-Φιλλιπούση – Πρόεδρος ΚΟΠΑΠ
Νικόλαος Λύκος – Πρόεδρος Επιτροπής Τουρισμού