Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μιλτιάδη Λογοθέτη με τίτλο “ΡΟΔΟΣ-Κοινωνικές Οικονομικές και Πολιτισμικές μεταλλαγές από την ύστερη Τουρκοκρατία μέχρι σήμερα”. 

Στις πάνω από 400 σελίδες του το βιβλίο πραγματεύεται τις εξελίξεις που σημειώθηκαν στη Ρόδο σ’ όλους τους τομείς του κοινωνικού και οικονομικού βίου από την ύστερη περίοδο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (μέσα του 19ου αιώνα), μέχρι την Ιταλοκρατία, τη Γερμανική κατοχή, την Αγγλική διοίκηση για να φθάσει στην Απελευθέρωση και να συνεχίσει την αφήγηση των εξελίξεων μέχρι σήμερα.

Στο πλαίσιο της ιστορική αυτής διαδρομής το βιβλίο εξετάζει χωριστά για κάθε περίοδο τις μεταλλαγές που σημειώθηκαν στα επιμέρους  πεδία της δημογραφίας, της διοίκησης, της αυτοδιοίκησης, του κοινοβουλευτισμού, της οικονομίας, της παιδείας, της υγείας, της κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης, των επιστημών και των γραμμάτων και του πολιτισμού.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακές είναι οι εξελίξεις που σημειώθηκαν στη Ρόδο από την Απελευθέρωση μέχρι σήμερα σ’ όλα τα παραπάνω πεδία, εξελίξεις που βίωσε ο συγγραφέας του βιβλίου Μιλτιάδης Λογοθέτης από διάφορες θέσεις που πέρασε τα 70 χρόνια του ελεύθερου βίου μας.

Οι εξελίξεις που περιγράφονται τεκμηριώνονται με αριθμούς και πλαισιώνονται και με τα πρόσωπα που είχαν συμμετοχή σ’ αυτές, δίνοντας έτσι μια ευκρινή εικόνα των όσων διαδραματίσθηκαν στη Ρόδο από την τελευταία περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι τις ημέρες μας στον τομέα της κοινωνίας, της οικονομίας και του πολιτισμού γενικά.

Πηγή: Ροδιακή