Ένα-ένα τα χρόνια περνούν, κοντά ενάμιση αιώνας πέρασε από τότε που ο πρώτος Καρπάθιος πάτησε το πόδι του στην Αμερική και πάνω από ένας αιώνας από τότε που ιδρύθηκε ο πρώτος Καρπαθιακός σύλλογος στην Αμερική και οι πρωτοπόροι Καρπάθιοι που δημιούργησαν τους τοπικούς τους συλλόγους δεν θα μπορούσαν να φανταστούν πως πάνω από ένα αιώνα αργότερα θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν και να συνεχίζεται η δράση τους, από τρίτης και τέταρτης γενιάς απογόνους τους.

Τα εφετινά Κάλαντα του «Ποσειδώνα».

Ο πρόεδρος και η χορωδία του Συλλόγου τραγουδούν τα κάλαντα και τον ύμνο του Ποσειδώνα.

Ο πρόεδρος Γιώργος Λογοθέτης καλωσορίζει και ευχαριστεί τους παρευρεθέντες.

Tο πολιτισμικό και οικονομικό επίπεδο τους ανέβηκε αλλά τα θεμέλια που έβαλαν και οι σκοποί των συλλόγων που έθεσαν δεν άλλαξαν. Συνεχίζουν να αποβλέπουν στην διατήρηση των μεταξύ τους δεσμών και τις παραδόσεις του γενέθλιου νησιού των προγόνων τους.

Παλαιότερα η χοροεσπερίδα αποτελούσε την κύρια εκδήλωση του κάθε συλλόγου. Αλλά τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των συλλόγων στράφηκε γύρω από τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους. Έτσι, όπως καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, ο Σύλλογος Πηγαδιωτών (Καρπάθου) ο “Ποσειδών” περιήλθε, τις παραμονές των Χριστουγέννων, τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των συμπατριωτών μας στο New Jersey και Pennsylvania για να τους πει τα κάλαντα.

Η διασκέδαση συνεχίστηκε με την ορχήστρα του συμπατριώτη μας Νίκου Διάκου.

Έτσι χαμογελαστό να είναι για όλους μας το Νέο Έτος.

Μαζί μας και οι Κωνσταντινουπολήτες Αχιλλέας και Ρίτα Φυτανίδου.

Βασιλόπιτα

Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, περισσότεροι από διακόσιοι συμπατριώτες μας, μέλη και φίλοι του Συλλόγου από το New Jersey, την Νέα Υόρκη, την Pennsylvania, ακόμη και από την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στο Galloping Hills Caterers στο Union  NJ, για να γιορτάσουν το κόψιμο της Βασιλόπιτας του “Ποσειδώνα” και να ανταλλάξουν τις ευχές τους για το καινούργιο χρόνο. Μεταξύ των άλλων παρευρέθηκαν ο Σάββας και Άννα Κασσώτη που ήλθαν από την Ελλάδα.

Προς τους παρευρεθέντες προσφέρθηκε πλούσιο δείπνο και ο Άγιος Βασίλης χάρισε δώρα στα παιδιά. Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Λογοθέτης ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες για την παρουσία τους και αυτούς που βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Κάθε χρόνο ο Λάκης με την παρέα του δίνει το παρών.

Από το South New Jersey ήλθε με την παρέα του ο Μιλτιάδης Σταματάρος.

Από την Ελλάδα ήρθαν ο Σάββας και Άννα Κασσώτης.

Από το North New Jersey ήρθαν χαμογελαστοί για να βρεθούν με γνωστούς και φίλους τους.

Πάντα παρών ο Χαρής Ζαβόλας με την παρέα του.

Επίσης ο πρόεδρος ευχαρίστησε τα μέλη και φίλους του Συλλόγου που τους δέχθηκαν στα σπίτια και στις επιχειρήσεις τους για να τους ψάλουν τα κάλαντα. (Οι εισπράξεις των καλάντων μαζί με τις συνδρομές των μελών αποτελούν το κύριο έσοδο του Συλλόγου). Ακολούθως η χορωδία του Συλλόγου έψαλε τον ύμνο του Ποσειδώνα, “Πηγάδια μου που σου χτυπά …” και τα κάλαντα του Συλλόγου. Η διασκέδαση συνεχίστηκε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, με την ορχήστρα του συμπατριώτη μας Νίκου Διάκου.

Μανώλης Κασσώτης