Μία-μία οι μέρες περνούν.
Ένας χρόνος πέρασε και νομίζεις πως ήταν χθες που η Καρπαθιακή παροικία Αμερικής και μαζί της όλη η Ομογένεια έχασαν τον αείμνηστο Γιάννη Σακελλάρη, που έφυγε από κοντά τους.

Σ’ αυτό το κόσμο όλοι είμαστε περαστικοί, και αυτό που πραγματικά μένει είναι ότι καλό και ωφέλιμο προσφέραμε στην Πατρίδα και τον συνάνθρωπο μας και ότι αφήσαμε πίσω μας, για μίμηση και παραδειγματισμό.

Κι ο Γιάννης Σακελλάρης, πολλά πρόσφερε στο χωριό του, στο νησί μας, στους συλλόγους μας, στην παροικία μας και, με την ακούραστη συνδρομή και πολιτικές του ενέργειες, βοήθησε έμμεσα την Πατρίδα μας.

Πολλά άφησε πίσω του για να τον θυμούνται οι συμπατριώτες μας και οι άλλοι ομογενείς, που σύσσωμοι παρευρέθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Clifton NJ, για να παρευρεθούν στο ετήσιο μνημόσυνο του.

Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Clifton NJ, πήγαν εκατοντάδες συμπατριώτες μας για να παρευρεθούν στο ετήσιο μνημόσυνο του Γιάννη Σακελλάρη.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε Μακαρία στο Venetian Catering στο Garfield NJ.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε Μακαρία στο Venetian Catering στο Garfield NJ.

Η κόρη του αειμνήστου Γιάννη Σακελλάρη, Ειρήνη Σακελλάρη με τον γιο της Μιχάλη Πάπας.

Αν έριχνες μια ματιά στην κατάμεστη εκκλησία, εκτός από την οικογένεια του και τις δεκάδες συγγενείς του, θα ’βλεπες και αρκετές δεκάδες Καρπάθιους και άλλους ομογενείς, που μαζί του εργάστηκαν στους συλλόγους μας, σε πολιτικές επιτροπές για τα συμφέροντα της Πατρίδας μας και επιχειρηματικές οργανώσεις για την οικονομική πρόοδο της Ομογένειας.

Από αριστερά:Η σύζυγος του αειμνήστου Γιάννη Σακελλάρη Zωή Σακελλάρη, Ειρήνη Κωνσταντίνου, Ιουλία Πετροπουλάκη και Ευαγγελία Χρυσαφίνη.

Οι εγγονοί του αειμνήστου Γιάννη Σακελλάρη:Γιάννης Σακελλάρης-Λογοθέτης, Μιχάλης Πάπας και Μανώλης Λογοθέτης.

Από αριστερά: Δημήτρης Λογοθέτης,Γιώργος Αλεξιάδης, Εβίτα Αλεξιάδη και η κόρη του αειμνήστου Γιάννη Σακελλάρη, Βασιλεία Λογοθέτη.

Μεταξύ των άλλων το μνημόσυνο τίμησαν με την παρουσία τους: Γιώργος Σιαμπούλης, επίτιμος πρόεδρος του «Pan Gregorian of New Jersey», Δημήτρης Λογοθέτης, πρόεδρος του «Charitable Foundation» του ίδιου οργανισμού, Μανώλης Κασσώτης, πρόεδρος του Εθνικού Δωδεκανησιακού Συμβουλίου Αμερικής, Ανδρέας Διάκος, αντιπρόεδρος του Παν-Καρπαθιακού Ιδρύματος, Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Λογοθέτη, πρόεδρος του Συλλόγου Βωλαδιωτών Αμερικής «Άγιοι Ανάργυροι» και Δημήτρης Ζανάκης, αντιδήμαρχος του Δήμου Καρπάθου.

Από αριστερά, Ο Γιώργος Σιαμπούλης, honorary Pan Gregorian Enterprises president, Αντωνία Μπλετσάκη, executive director of Pan Gregorian Entereprises, Δημήτρης Εμμ. Λογοθέτης, πρόεδρος του «Charitable Foundation» και γαμπρός του αείμνηστου, Μανώλης Λογοθέτης εγγονός του αείμνηστου.

Από αριστερά, Ανδρέας Διάκος αντιπρόεδρος του Παν-Καρπαθιακού Ιδρύματος και εξάδελφος του αείμνηστου, Αντωνία Μπλετσάκη και Γιώργος Σιαμπούλης.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε μακαρία, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους συμπατριώτες μας να θυμηθούν τον αείμνηστο Γιάννη και να φέρουν στη μνήμη τους γεγονότα και αξέχαστες στιγμές που έζησαν μαζί του.

Μετά το μνημόσυνο ακολούθησε Μακαρία στο Venetian Catering στο Garfield NJ, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους συμπατριώτες μας να θυμηθούν τον αείμνηστο Γιάννη και να φέρουν στη μνήμη τους γεγονότα και αξέχαστες στιγμές που έζησαν μαζί του.

Μανώλης Κασσώτης