Ο Σύλλογος των Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου Αττικής ” Η Κοίμησις της Θεοτόκου” ανακοινώνει με θλίψη στους συγχωριανούς και συμπατριώτες Καρπαθίους τον θάνατο του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Δ. Μεταλληνού, Ομότιμου Καθηγητή της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο πρωτοπρεσβύτερος και καθηγητής Μεταλληνός απεβίωσε την Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019, σε ηλικία 79 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Μεταλληνός υπήρξε μεγάλη μορφή της Ορθοδοξίας και της ιστορικής επιστήμης. Ήταν για πολλά χρόνια καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε σημαντικές  επιστημονικές διακρίσεις για το έργο και την προσφορά του. Συνέγραψε περισσότερα από 40 ιστορικά και θεολογικά βιβλία και εκατοντάδες πρωτότυπα μελετήματα της ειδικότητάς του, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

Ο πρωτοπρεσβύτερος και επιφανής πανεπιστημιακός δάσκαλος συνέδεσε το όνομά του με τις Μενετές, τον Σύλλογό μας και την Κάρπαθο, αφού τρεις φορές ανταποκρίθηκε σε σχετικές προσκλήσεις, και, ως ειδικός ιστορικός, μίλησε για θέματα του Επαναστατικού Απελευθερωτικού  Κινήματος Καρπάθου της 5 Οκτωβρίου 1944 εναντίον των Ιταλών σε επετειακές εκδηλώσεις στον Πειραιά. Επισκέφθηκε επίσης παλαιότερα την Κάρπαθο, με πρόσκληση της Τοπικής Κοινότητας Μενετών, όπου σε επετειακή εκδήλωση εκφώνησε τον Πανηγυρικό Λόγο της 5 Οκτωβρίου 1944, στην Εκκλησία του Ιερού Βράχου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Μενετιατών Καρπάθου Αττικής συλλυπείται θερμά την οικογένειά του και θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του, που θα γίνει το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019, στην Εκκλησία του Αγίου Θωμά Αμπελοκήπων. στην Αθήνα και ώρα 14.00.

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του μεταξύ των Δικαίων.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ. Α. Μ. Κ. Αττικής