Στα πλαίσια της προώθησης θεμάτων που απασχολούν  την Κάσο, ο Δήμαρχος είχε σειρά επαφών και συναντήσεων με κυβερνητικούς φορείς.

Εκτός λοιπόν από τη συμμετοχή του στην εκλογική απολογιστική γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπου ως γνωστών εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, όπου με τον κ. P. Mutin ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου για την απασχόληση δυο εργαζομένων Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης που θα βοηθήσουν τη λειτουργία της υπηρεσίας ύδρευσης της Κάσου. Επίσης του επίδωσε επιστολή μέσα στην οποία αιτείται η ενεργός συμμετοχή του Δήμου στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (Ολοκαύτωμα). Συζητήθηκε ακόμα η διοργάνωση του

  • Συμποσίου που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την οποία θα παρουσιαστεί ως πρότυπο λειτουργίας  η περίπτωση της Κάσου, όσον αφορά τον τομέα της ύδρευσης.
  • Υπέγραψε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος τη σχετική σύμβαση μεταφοράς των απορριμμάτων από την Κάσο στον Χ.Υ.Τ.Α  Ν. Ρόδου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου και του Υπουργείου.
  • Συναντήθηκε στο Υπουργείο Τουρισμού με τον Υφυπουργό Μάνο Κόνσολα, όπου του επέδωσε σχετικό υπόμνημα που έχει σχέση με τα αιτήματα – προβλήματα που άπτονται του Υπουργείου, αλλά και άλλων θεμάτων ( παιδεία, υγεία, συγκοινωνιακό, ενάλειας, περιηγητικός, θρησκευτικός τουρισμός, κατασκευή αλιευτικού καταφυγίου στο νέο λιμάνι της Κάσου). Στη Συνάντηση ήταν παρόν και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Σωματείων της Δωδεκανήσου της Αττικής, ο οποίος παρέδωσε σχετικό υπόμνημα με αιτήματα των Σωματείων και όχι μόνο.
  • Συμμετείχε στην ενημερωτική συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος των Απανταχού Καρπαθίων όπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Καρπάθου Γιάννης Νισύριος

Συναντήθηκε με τον Αντιπρύτανη του  Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Τόνια Μοροπούλου, η οποία ανέφερε ότι πρότεινε για ένταξη σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα και το νησί της Κάσου. Προτάθηκε ακόμα στην Κ. Μοροπούλου να παρουσιάσει στο νησί την τεράστια εργασία την οποία συντόνισε η ίδια για την αποκατάσταση  του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

  • Επισκέφθηκε τον νέο Πρόεδρο του Δ.Σ της Ε.Ε.Τ. Ηλία Γάτσιο και τον Διευθύνοντα σύμβουλο Σπύρο Σπυρίδωνα μαζί με τον φίλο της Κάσου Γιώργο Διώχνο πολιτικό μηχανικό και εξετάστηκε η περίπτωση της Κάσου όσον αφορά την εκπόνηση μελετών από τους μηχανικούς της Εταιρείας  Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης. Οι επικεφαλής της Εταιρείας υποσχέθηκαν την στήριξη της μετά τον Γενάρη    και μετά  την πρόσληψη νέων μηχανικών.
  • Συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Πάτροκλο Γεωργιάδη και με την διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου έγινε ενημέρωση σχετικά με το προγραμματισμένο συμπόσιο.

Από αριστερά: Γιάννης Νισύριος, δήμαρχος Καρπάθου, Γιάννης Καραϊτιανός, πρόεδρος του ΣΑΚ, Μιχάλης Ερωτόκριτος, δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου.

Το συμπόσιο θα διεξαχθεί στις αρχές του Φεβρουαρίου 2020 στην Αθήνα και την παρουσίαση θα κάνει ο επίτιμος δημότης του νησιού Pierre Mutin – υδρογεωλόγος.

Παραβρέθηκε σε σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Αττικής οδού σχετικά με το κυκλοφοριακό της Κάσου και Επικαιροποίηση της σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε από ομάδα επιστημόνων – συγκοινωνιολόγων με επικεφαλής τον Καρπάθιο διευθύνοντα σύμβουλο των Αττικών διαδρομών Βάσο Χαλκία. Το παρόν στη σύσκεψη έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Κάσου Ντίνος Γ. Ζαχάρης ο οποίος θα κάνει και τη σχετική εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

  • Συμμετείχε μετά από σχετική πρόσκληση στη Γενική Συνέλευση της “Βιώσιμης Πόλης”. Ο φορέας αυτός αποτελείτε από ένα δίκτυο πόλεων. Και βασικός στόχος του Δικτύου είναι ο σχεδιασμός και η ανάληψη δράσης για τη δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ των μελών του, ώστε να συγκροτούν ομάδες να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις έργων για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά προγράμματα, όσον αφορά τους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας, της προστασίας του Περιβάλλοντος, της κυκλικής οικονομίας.

Επιδιώκει την πραγματοποίηση αυτών μέσω της τεχνικής υποστήριξης των Δήμων.

Συναντήθηκε τέλος με τον Γιώργο Κρεμλή σύμβουλο του Πρωθυπουργού επίτιμο διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την ενέργεια και την κυκλική οικονομία, και πρότεινε την ένταξη της Κάσου στο σχετικό ενεργειακό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης .