Αποκατάσταση μιας εξόφθαλμης αδικίας χαρακτηρίζει ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, την απόδοση ακαδημαϊκής ταυτότητας και φοιτητικού πάσου για τις μετακινήσεις τους στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ.

Η συγκεκριμένη διάταξη περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που τέθηκε σε διαβούλευση, μετά από συνεργασία των Υπουργείων Τουρισμού και Παιδείας.

Οι σπουδαστές των ΑΣΤΕ, η εισαγωγή των οποίων στις σχολές τους γίνεται μέσω των πανελληνίων εξετάσεων, ήταν οι μοναδικοί, έως σήμερα, που δεν είχαν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους φοιτητές.

O Yφ. Τουρισμού Μάνος Κόνσολας

Κυρίως, δεν δικαιούνταν την παροχή έκπτωσης κατά 50% στα εισιτήρια των μετακινήσεων τους.

Με τη ρύθμιση που κατατέθηκε αποκαθίσταται αυτή η αδικία, ενώ η έκδοση της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας θα γίνει με υπουργική απόφαση από το Υπουργείο Τουρισμού.

Σε δήλωσή του ο Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Το φοιτητικό πάσο στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ προκειμένου να έχουν έκπτωση τις μετακινήσεις τους, είναι μια κίνηση που αποκαθιστά την ισονομία.

Είναι, όμως, μόνο η αρχή.

Με το νομοσχέδιο για την τουριστική εκπαίδευση, που θα έρθει σε λίγο καιρό, θα προχωρήσουμε στη συνολική αναβάθμιση των ΑΣΤΕ με νέες ειδικότητες, σύγχρονα προγράμματα σπουδών και υψηλή εξειδίκευση».