Σ’ αυτό τον κόσμο, όλοι είμαστε περαστικοί και ο καθένας στο πέρασμα του από αυτή τη ζωή αφήνει κάτι πίσω του για να τον θυμούνται αυτοί που θα τον ακολουθήσουν στο αιώνιο ταξίδι. Έτσι χαμογελαστός γεμάτος καλοσύνη θα μένει ο αείμνηστος Γιώργος Πανάρετος στη μνήμη των ανθρώπων της παρέας του, που τον γνώρισαν από κοντά, μίλησαν, έφαγαν, ήπιαν και διασκέδασαν μαζί του.

Έτσι χαμογελαστός γεμάτος καλοσύνη θα σε θυμούνται αείμνηστε Γιώργο.

Ο Γιώργος Πανάρετος, με καταγωγή από το Μεσοχώρι, γεννήθηκε το 1925, έμενε στην Κηφισιά και στις αρχές της δεκαετίας του 1950 μετακόμισε στην Κάρπαθο με την μητέρα και τα αδέλφια του. Άνοιξε κουρείο στα Πηγάδια και εξάσκησε το επάγγελμα του για αρκετά χρονιά. Ήταν προσιτός και φιλικός και γι’ αυτό τον προτιμούσαν οι νεολαίοι της εποχής. Ενδιαφερόταν για τα κοινά και για ένα διάστημα διετέλεσε πρόεδρος του «Ποσειδώνα», την εποχή της ομάδας της ιστορικής «Τρίαινας». Συνεργαζόταν στενά με τον Λάζαρο Κοσμά, που ήταν προπονητής και η ψυχή της Ομάδας, και ήταν φιλικός με τους ποδοσφαιριστές. Ήταν ο μόνος που συμμετείχε στις μυστικές συνεδριάσεις του Λαζάρου με τους ποδοσφαιριστές.

Ο αείμνηστος Γιώργος ένωσε την ζωή του με την Βαρβάρα Μαστρανδρά, με καταγωγή από τις Πυλές, και από το γάμο τους απέκτησαν δυο παιδιά τον Μανώλη και την Μαρίνα που τους χάρισαν εγγόνια. Μετά από αρκετά χρόνια διαμονή στην Κάρπαθο ο Γιώργος Πανάρετος μετακόμισε στον Πειραιά στην Καλλίπολη, όπου άνοιξε κουρείο και εκεί συνέχισε τους δεσμούς του με όλους τους Καρπάθιους της Αττικής.

Μανώλης Κασσώτης