κ. Δήμαρχε, Αγαπητέ Γιάννη!

Πριν λίγους μήνες όταν αποφασίσαμε να θέσουμε τους εαυτούς μας στην κρίση του Καρπαθιακού λαού για την διεκδίκηση του Δήμου, η παράταξη του Εμμανουήλ Καπετανάκη και εγώ προσωπικά, βαδίσαμε ουσιαστικά και τυπικά με “λογική και μ’ όνειρο” για έναν δήμο που θα αποτελούσε πρότυπο και ένα νησί που θα ήμασταν περήφανοι όχι μόνο το καλοκαίρι.

Είχα υπογραμμίσει και σε παλαιότερες δηλώσεις μου, ότι ήμουν διατεθειμένος να κάνω τις δικές μου υπερβάσεις εις βάρος επαγγελματικών και προσωπικών υποχρεώσεων που έχω στην Αθήνα, για να βρίσκομαι σε δημοτικά συμβούλια και σε ό,τι θα απαιτούσε την παρουσία μου στο νησί και θα είχε σχέση με την εκλογική μου θέση.

Dr. Μάνος Δ. Παναγιώτου

Σέβομαι και στηρίζω το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών. Μετά την παραίτηση του κ. Καπετανάκη και καθότι είμαι ο αμέσως επόμενος σε εκλόγιμη θέση, παραιτούμαι από το δικαίωμα ορκωμοσίας δημοτικού συμβούλου, για τον πολύ σημαντικό λόγο, ότι, ήδη εκκρεμεί μήνυση και αγωγή από εμένα, εναντίον ατόμων του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος σας κ. Δήμαρχε.

Πραγματικά, δεν επιθυμώ να μεταφερθεί το κλίμα του δικαστηρίου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η προτεραιότητα μου ήταν ανέκαθεν το καλό της Καρπάθου και των κατοίκων. Γι’ αυτό και δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ορισμένοι άνθρωποι από το νησί μου, που είναι μειοψηφία,  αντί να στηρίξουν τον “τίμιο αγώνα” τον οποίον ψευδώς διαδίδατε, θα έπρατταν το αντίθετο και θα εξαπέλυαν κατά μέτωπό επίθεση με κατηγορίες ή ακόμα και με συκοφαντίες εναντίον μου, με αναφορές και στην ιατρική ιδιότητα μου, κατηγορίες που είναι παντελώς αβάσιμες.

Γνωρίζω ότι τα μηνύματα κοινοποιήθηκαν και αναπαράχθηκαν με ηλεκτρονικά μέσα κυρίως. Όμως θέλω να γνωρίζετε και εσείς, ότι για τον λόγο αυτό είναι εύκολο να αποκαλυφθούν, καθώς έχω δώσει εντολή για νομική διερεύνηση του θέματος. Επομένως είναι πολύ πιθανόν – πράγμα που εύχομαι να γίνει – ότι θα αποκαλυφθούν όλα από τις αρχές.

Οι Καρπάθιοι σαν λαός είναι ντόμπροι και καθαροί άνθρωποι, εργατικοί και τιμούν την οικογένεια και τον λόγο τους γι αυτόν τον λόγο με στεναχωρούν οι παραπάνω κακοήθειες όταν μάλιστα προέρχονται από συγκεκριμένα άτομα τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει σημεία μετάνοιας ή έστω να ζητήσουν ένα συγγνώμη δημοσίως.

Η Κάρπαθος είναι “ο τόπος της καρδιάς μου”, ανεξάρτητα του αποτελέσματος των εκλογών και αυτό το αποδεικνύω καθημερινά με πράξεις. Σε ανυπόστατες κατηγορίες και κακοήθειες όμως, δεν θα παραμείνω αδιάφορος όχι γιατί θέλω να διαιωνίσω μία άσχημη κατάσταση αλλά γιατί είναι καθαρά μία πράξη παραδειγματισμού και ηθικής συνέπειας των λόγων και της προσωπικότητας μου.

Μετά τιμής
Εμμανουήλ Παναγιώτου