Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου, συμμετείχε ενεργά και με μεγάλη επιτυχία στην έκθεση «GREEK PANORAMA», την πρώτη έκθεση για τον Εναλλακτικό Τουρισμό και την Γαστρονομία, στο Ζάππειο Μέγαρο  15-16 Νοεμβρίου.

Σκοπός του Δήμου ήταν η προβολή του νησιού ως προορισμού εναλλακτικού τουρισμού, στα πλαίσια της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η Κάσος σε σχέση με τον εναλλακτικό τουρισμό, και συγκεκριμένα εστιάζοντας στον πολιτιστικό, γαστρονομικό, περιπατητικό και καταδυτικό τομέα.

ΚΑΣΟΣ

Σε αυτά τα πλαίσια δόθηκαν φυλλάδια και παραδοσιακά εδέσματα (σιτάκα, ντολμαδάκια, μέλι, κουλούρες, ξυλικόπιτες) στους επισκέπτες.  Επιπλέον κατά την διάρκεια της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε, την πρώτη μέρα, τριαντάλεπτη παρουσίαση-ομιλία με τίτλο: «Εναλλακτικός τουρισμός στην νήσο Κάσο: μια ολιστική προσέγγιση» από τις ομιλήτριες: Άννα Μαυρολέων και Κατερίνα Χειμωνέτου. Επίσης την δεύτερη μέρα στο περίπτερο παρουσιάστηκε η παραδοσιακή φορεσιά της Κάσου καθώς και κάποιοι παραδοσιακοί σκοποί της Κασιακής μουσικής παράδοσης. Με αυτούς τους τρόπους υπήρξε ενδιαφέρον τόσο από το κοινό, πολλοί από τους οποίους εξέφρασαν την επιθυμία να επισκεφτούν το νησί στο προσεχές διάστημα, όσο και από επαγγελματίες του κλάδου του εναλλακτικού τουρισμού.

Το περίπτερο επισκέφτηκαν: ο Βουλευτής Δωδεκανήσων, Υψηλάντης Βασίλειος, ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Κάσου, Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματίων Φραγκούλης Γιάννης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εν Ελλάδι Κασίων  Κομνηνός Μίνος και το Μέλος του Συλλόγου Απανταχού Δωδεκανησίων Νέων Στέργος Κασέκας.

Αντιπροσωπεία της Κάσου στην έκθεση “GREEK PANORAMA” στο Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα.

Τον Δήμο εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνα Χειμωνέτου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ντίνος Ζαχάρης. Ο Δήμος θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την προσπάθεια όπως: τον σύλλογο των «Εν Ελλάδι Κασίων»,  με την συμβολή του οποίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου (προσέφεραν ντολμάδες και ξυλικόπιτες). Την  Άννα Μαυρολέων, για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση της Κάσου ως προορισμό. Τους Χορηγούς: Φούρνος Γλυκάνησος και τον συμπατριώτη Βασίλη Βιντιάδη (μπουκίτσες κουλούρας), Σεβαστό Αντώνη (μέλι), Παπαγεωργίου Βασίλη (μέλι, σιτάκα), Ερωτόκριτο Γιάννη (μέλι), Ζούλη Γεώργιο (σιτάκα) και Παπακανάκη Μανώλη (μέλι).

Για το φωτογραφικό υλικό που πλαισίωσε την συμμετοχή του Δήμου στην έκθεση τους: Μηνά Περσελή (Αφίσα πλάτης περιπτέρου), Νικολέτα Σοφίλα (αφίσα στο Counter), Μαρία Τσακίρη (διαφημιστικό Βanner), Νικήτα Καμπούρη και Χρυσοβαλάντο Γέμελα (φωτογραφίες παρουσίασης προορισμού).

Εκείνους που βοήθησαν οργανωτικά όπως: την ξενοδόχο Μαρία Τσακίρη. Από τον Σύλλογο εν Ελλάδι Κασίων τους: Βασίλη Κακομανώλη (ταμίας), Γιάννη Βαρβαρέσο (υπάλληλο συλλόγου), Μυρσίνη Σουλτανάκη (υπεύθυνη χορευτικού), Αντώνη Αράπη (μέλος ΔΣ), Άγγελα Γλύτση (μέλος ΔΣ). Από τη χορευτική ομάδα τους: Γιώργη Ξυδιάρη, Πέγκυ Ελευθεριάδου, Κωνσταντίνα Βαλήνη, Κατερίνα Τουσούνη, Ηλία Τουσούνη, Άννα Καρβουνά. Από τις επιτροπές του Συλλόγου οι: Σοφία Μαστοράκου, Ειρήνη Βιντιάδη, Ισαβέλλα Ντάση.