Συνάντηση με το Δήμαρχο Καλύμνου, κ. Δημήτρη Διακομιχάλη, είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής και εφαρμοσμένων πολιτικών για μια δυναμική ένταξη της Καλύμνου στο χάρτη των εναλλακτικών τουριστικών προορισμών.

Ο κ. Κόνσολας ενημέρωσε το δήμαρχο ότι Αναρριχητικό Φεστιβάλ Καλύμνου για το 2020, θα τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις προβολής.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας με τον Δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη

Παράλληλα, έγινε ειδική αναφορά στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης του καταδυτικού τουρισμού στην Κάλυμνο και δρομολογείται άμεσα η συνδιοργάνωση Διεθνούς Καταδυτικού Φόρουμ από το Υπουργείο Τουρισμού και τον Δήμο Καλύμνου.

Ο Μάνος Κόνσολας προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τον καταδυτικό τουρισμό που θα περιλαμβάνει:
α) απλοποιημένες διαδικασίες αδειοδότησης,
β) άρση του περιορισμού των 2 μιλίων για την έκταση καταδυτικού πάρκου,
γ) δυνατότητα δημιουργίας υποβρυχίων μουσείων,
δ) πρόβλεψη για τη δημιουργία υποστηρικτικών εγκαταστάσεων σε ένα καταδυτικό πάρκο για να προσελκύσουμε επενδυτές.

Ο Μάνος Κόνσολας και ο Δήμαρχος Καλύμνου επισήμαναν ότι η Κάλυμνος μέσα από τον καταδυτικό, τον αναρριχητικό και το θαλάσσιο τουρισμό μπορεί να μπει δυναμικά στο χάρτη της τουριστικής ανάπτυξης.