Οι τοπικοί σύλλογοι των νησιών και των χωριών αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ομογένειας στην Αμερική. Τα μέλη τους είναι αυτά που πρωτοστατούν σε κάθε εθνική και πατριωτική εκδήλωση, γεμίζουν κάθε Κυριακή τις εκκλησίες και κοσμούν τα χωριά και τα νησιά μας με έργα κοινής ωφελείας.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Ένας από αυτούς είναι ο σύλλογος Βωλαδιωτών «Άγιοι Ανάργυροι», που ιδρύθηκε το 1933 και ευπρέπισε την Βωλάδα με σχολείο, ποδοσφαιρικό γήπεδο με αθλητικές εγκαταστάσεις, νεκροταφείο, υδραγωγείο, υδρευτικό και αποχετευτικό δίκτυο, διάνοιξη δρόμων στη Λάστο, στην Κυρά Παναγιά και στο Κούρι και εξωραϊστικά έργα στην Κυρά Παναγιά.

Το απερχόμενο ΔΣ παραδίδει την σκυτάλη στο νέο ΔΣ. Στο μέσο της πρώτης σειράς η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Λογοθέτη, με τον απερχόμενο πρόεδρο Ανδρέα Διάκο.

Στα 86 χρόνια ζωής του Συλλόγου, τέσσερις γενεές πέρασαν από τον Σύλλογο, η μια γενιά έδινε την σκυτάλη στην επόμενη χωρίς, ούτε στιγμή, να διακόψει ο Σύλλογος το έργο του. Έτσι και φέτος, την Κυριακή 2 Ιουνίου, η Γενική Συνέλευση ανάθεσε την διοίκηση του Συλλόγου σε νέους ανθρώπους εκλέγοντας το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με την ακόλουθη σύνθεση:

Πρόεδρος – Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Λογοθέτη
1ος Αντιπρόεδρος – Εμμανουήλ Λογοθέτης
2ος Αντιπρόεδρος – Νίκος Π. Χρυσός
Γενική Γραμματέα – Ειρήνη Σακελλάρη-Πάπα
Ειδική Γραμματέα – Μαρία Ν. Κωστή
Ταμίας – Μιχάλης Κυζούλης
Σύμβουλοι – Κωνσταντίνος Αθανασίου Κωστής, Άννα Βενέτη-Γεωργίου, Παναγιώτα Χρυσαφίνη, Μαρία-Ρηγώ Καπούτο, Μαρία Α. Διάκου. Αντιπρόσωπος στην Καρπαθιακή Ομοσπονδία – Μαρία Π. Λυτού
Επιτροπή «Ξαστεριά» μέλη – Σταματίνα Σακελλάρη, Σοφία Σακέτος, Ευαγγελία Ζαβόλα, Κοκκόνα Βασιλείου Χαλκιά, Άννα Βενέτη-Γεωργίου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με την αντιπρόσωπο στην Κ.Ο. και τα μέλη της επιτροπής «Ξαστεριά».

Ο απερχόμενος πρόεδρος Ανδρέας Διάκος και όλο το Δ.Σ., μαζί με τα συγχαρητήρια του ευχήθηκε καλή επιτυχία και την συμπαράσταση του προς τους νεοεκλεγέντας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 1ος Αντιπρόεδρος Εμμανουήλ Λογοθέτης και η Γενική Γραμματέα Ειρήνη Σακελλαρη-Πάπα είναι ο εγγονός και η κόρη του αειμνήστου Γιάννη Σακελλάρη που για αρκετά χρόνια υπηρέτησε τον Σύλλογο σε διάφορα αξιώματα και ως πρόεδρος, που φανερώνει ότι η μια γενιά δίνει την σκυτάλη στην επόμενη και το έργο του Συλλόγου συνεχίζεται.

Μανώλης Κασσώτης