Πλησιάζοντας τις δημοτικές εκλογές στην αγαπημένη μου Κάρπαθο και ενώ δεν ψηφίζω, έχω ορισμένες σκέψεις γιατί δύο από τους τρεις υποψήφιους είναι από το χωριό μου, το Απέρι. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί υποψήφιοι αλλά η ερώτηση είναι:

ΠΟΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!

Το γεγονός ότι κάποιος είναι επιτυχημένος γιατρός ή δικηγόρος ή επιχειρηματίας ή οτιδήποτε άλλο δεν σημαίνει ότι μπορεί να ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!

ΑΠΕΡΙ ΚΑΡΠΑΘΟΣ. ΦΩΤΟ: ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΡΓΑΤΣΟΥΛΛΗ

Στίς λίγες ημέρες που έχουν απομείνει μέχρι τις εκλογές είναι καιρός να σκεφτούν τα παρακάτω δύο σπουδαία σημεία:

1. Σεβασμό στις προηγούμενες γενιές!

Πριν από 70 χρόνια και όταν οι μισθοί στην Αμερική ήταν 10-15 δολάρια τη βδομάδα οι γονείς και οι παππούδες μας κατάλαβαν ότι η μόρφωση είναι κάτι το σημαντικό! Εκείνες τις εποχές προσπαθώντας να επιβιώσουν, με δωρεές ενός και δύο δολαρίων το μήνα κατάφεραν να μαζέψουν αρκετά χρήματα για να χτίσουν τα σχολεία καθώς και άλλα πολλά έργα υποδομής στο Απέρι. Όλοι οι Καρπάθιοι μπορούσαν να πάνε στα σχολεία που χτίσανε οι προπάτορες μας και πολλοί από τους επιτυχημένους τώρα επαγγελματίες πήγαν σε αυτά τα σχολεία! 

Οι άνθρωποι αυτοί πριν από τόσα πολλά χρόνια ξέρανε τι είναι το καλό του νησιού μας και πρέπει να τους δείξετε σεβασμό!

Και ας μην ξεχνάμε ότι οι οργανισμοί του Απερίου και στην Αμερική και στην Ελλάδα ονομάζονται ΟΜΟΝΟΙΑ! Το έχετε ξεχάσει όμως αυτό στις εκλογές του 2019 και έχετε διχάσει το χωριό και δυστυχώς φοβάμαι  ότι ο διχασμός θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές!

2. Σεβασμό στο Απέρι!

Όλοι μας, είτε έχουμε γεννηθεί, είτε έχουμε μεγαλώσει στο Απέρι, πάντα το σκεφτόμαστε με αγάπη! Μην ξεχνάτε πόσοι επιτυχημένοι διεθνώς άνθρωποι έχουν βγει απο ένα τόσο μικρό χωριό που βρίσκεται σε ένα τόσο απομακρυσμένο νησί του Αιγαίου!  Είναι ντροπή οι τοπικές εκλογές να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα στις σχέσεις και  στην ιστορία μας!

Και πάλι, να δώσετε την ψήφο σας σε αυτόν που ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ!

Η Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια, από μια ευημερούσα χώρα έχει φτάσει στο σημείο οικονομικής καταστροφής γιατί οι ψήφοι πήγαιναν στους λάθος ανθρώπους ανεξάρτητα από κόμματα.  Ας ελπίσουμε η αρχή της αλλαγής να γίνει στην Κάρπαθο με το να εκλεγεί αυτός που μπορεί να ΛΥΣΕΙ τα προβλήματα του νησιού! 

Καλή επιτυχία σε όλους! 

Γιώργος Νικήτα Αλεξιάδης
Email: alexiadesg@gmail.com