Είναι τιμή για το νησί μας και για τους Καρπάθιους, να αναλάβει το τιμόνι του Δήμου μας, ο διακεκριμένος επιστήμονας Δρ. Εμμανουήλ Καπετανάκης. Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση του για να χαράξουμε νέα πορεία στο νησί μας. Την όμορφη Κάρπαθο.

Χρόνια τώρα, η οικογένεια μου κι εγώ, έχουμε συμβάλλει τα μέγιστα στην προώθηση και ανάπτυξη του τουρισμού της Καρπάθου. Πολλές φορές αθόρυβα και άλλες φορές με ενέργειες που προκαλούν την εκτίμηση και τον θαυμασμό, τόσο των ξένων αλλά και των συναδέλφων μας.

Τον τομέα του τουρισμού τον γνωρίζω από μικρό παιδί, είναι αντικείμενο της δουλειάς μου, αλλά παν΄απ΄όλα είναι κομμάτι του εαυτού μου, γι’ αυτό και έχω δώσει μεγάλο μέρος της ενέργειας και του χρόνου μου γι’ αυτόν τον σκοπό.

Την αγάπη για το νησί μας, τις προσπάθειες που έχω κάνει και θα συνεχίζω να κάνω, για την ανάπτυξη του τουρισμού, θέλω να τις μοιραστώ με τα υπόλοιπα μέλη της Ανεξάρτητης Προοδευτικής Κίνησης Καρπάθου, αλλά και με τον ίδιο τον Δρ. Εμμανουήλ  Καπετανάκη, με τον οποίο μοιραζόμαστε κοινά οράματα και στόχους.

Μιχαήλ Ι. Ρεΐσης

Σα νέος της Καρπάθου, που κατοικεί μόνιμα και εργάζεται στο νησί, ΓΙΑ το νησί. Αγωνιώ πρώτα απ΄ όλα για τις συνθήκες υγείας και περίθαλψης των κατοίκων του νησιού, τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε, για τα όνειρα μας αλλά και για το μέλλον που πρέπει να χτίσουμε ΤΩΡΑ.

Θεωρώ ότι ήρθε η ώρα ΚΑΙ η γενιά του 80΄να έχει λόγο στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, να ακούγεται δυνατά η φωνή της. Είμαστε μία γενιά που μπορούμε να προσφέρουμε πολλά γιατί έχουμε όρεξη για δουλειά.  

Θέλουμε να επιστρέψουν οι νέοι στο νησί μας, γιατί πρώτα απ΄ όλα είναι οι φίλοι μας, αλλά θα πρέπει να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, κάνοντας αυτό που αγαπούν. Ή να ασχοληθούν με τον πλούτο που υπάρχει στην Κάρπαθο και είναι ανεκμετάλλευτος. (Αγροτοτουρισμός, Αγροτική & Γεωργική ανάπτυξη, κ.α.) Θα πιέσουμε για καλύτερη ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση του νησιού μας μαζί με τον Δήμαρχο Δρ. Εμμανουήλ Καπετανάκη, για μία Κάρπαθο που θα είναι ενεργή ΟΛΟ τον χρόνο και όχι μόνο το Καλοκαίρι.

Μιχαήλ. Ι. Ρεϊσης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Α.Π.Ε.Κ. Καρπάθου (Δρ. Ε. Καπετανάκη)