Αγαπητοί συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απευθύνομαι σήμερα σ΄ εσάς.

Ζω στην Κάρπαθο, εδώ είναι το σπίτι μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Αγαπώ τον τόπο μας.

Στις εκλογές του Μαΐου 2019, θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Καρπάθου με τη στήριξη μιας νέας και δυνατής ομάδας έμπειρων και καταξιωμένων πολιτών του νησιού μας.

Στην Κάρπαθο κάνουμε μια νέα αρχή, με μια νέα Δημοτική παράταξη, που σέβεται το παρελθόν και θα σχεδιάζει το μέλλον.

Μιχάλης Τσαμπουνιεράκης

Με νέες και πρωτοποριακές προγραμματικές προτάσεις που αλλάζουν την εικόνα του νησιού μας, φέρνουν την αληθινή ελπίδα.

Αυτές τις προτάσεις θα τις μοιραστούμε μαζί με όλες τις συμπατριώτισσες και τους συμπατριώτες μας, θα τις θέσουμε στην κρίση τους, θα ζητήσουμε τη δική τους ενεργό συμμετοχή όλων σε αυτή τη νέα προσπάθεια. Ο Νέος Δήμος Καρπάθου θα είναι ο Δήμος των Πολιτών.

Αφήνουμε πίσω μας αντιπαλότητες και πρακτικές του χθες. Εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε τους συμπατριώτες μας, μακριά από κομματικές διεργασίες και αγκυλώσεις .

Έχουμε σχέδιο, θέληση, εμπειρία , γνώση και μεγάλη όρεξη για δουλειά. Η Κάρπαθος του 2023 είναι το δικό μας σχέδιο. Η Κάρπαθος που θα έχει ενταχθεί στο χάρτη των τουριστικών προορισμών, θα έχει αποκτήσει νέες υποδομές και θα έχει δώσει και πάλι ζωή στα χωριά και στους οικισμούς της.

Ένα νησί για να ζεις, ένα νησί της δημιουργίας και της προόδου, όπως του αξίζει.

Με ένα Νέο και Ισχυρό Δήμο Καρπάθου που θα προσφέρει πρωτοποριακές υπηρεσίες στους δημότες του και θα κινείται με άλλες ταχύτητες, κοντά στους νέους και στις νέες, σχεδιάζοντας μαζί τους το μέλλον του τόπου μας .

Τραβώ μια κόκκινη γραμμή με το παρελθόν, δεν σκοπεύω να εμπλακώ σε άγονες κόντρες και αντιπαραθέσεις. Όποιοι επιλέξουν αυτό το πεδίο θα μείνουν μόνοι τους στο παρελθόν γιατί δεν θα τους ακολουθήσω. Εμείς προχωράμε μπροστά .

Το δικό μου μήνυμα είναι ένα : ενότητα, υπευθυνότητα, αγάπη και δημιουργία για την Κάρπαθο.

Εμείς οι ίδιοι θα αλλάξουμε το νησί μας, είναι στο χέρι μας.

Τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστεί η ιδρυτική διακήρυξη της νέας και ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης. Θα συζητήσουμε με κάθε πολίτη της Καρπάθου, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά μας και θα ακούσουμε τις δικές του προτάσεις και παρατηρήσεις. Θα αφουγκραστούμε την ίδια την κοινωνία μας .

Η Κάρπαθος δεν θα ξανακοιτάξει πίσω της, θα κοιτάζει μόνο μπροστά.

Μιχαήλ Γ. Τσαμπουνιεράκης
Υποψήφιος Δήμαρχος Καρπάθου