Ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών προσέφυγε χθες με αίτημα να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους ένας 52χρονος Καρπάθιος που ενεπλάκη με έναν συνομήλικό του Ροδίτη δικηγόρο σε απάτη με το πρόσχημα αγοραπωλησίας ακινήτου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στο Ελληνικό Αττικής.

«Εγκέφαλος» φέρεται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ένας 58χρονος κάτοικος Θεσσαλονίκης, παλαιός γνώριμος των Αρχών και εμπλεκόμενος σε υπόθεση απάτης «καρμπόν» που είχε προκαλέσει ομοίως αίσθηση στην Βόρεια Ελλάδα.
Ο Ροδίτης δικηγόρος, όπως έγραψε η «δημοκρατική», αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.

Ο Καρπάθιος είχε μείνει και παλαιότερα προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές ως εμπλεκόμενος σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που είχε προκαλέσει αίσθηση στα Δωδεκάνησα.

Στην προσφυγή του τονίζει ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση οφείλεται στην γνωριμία του στις φυλακές με τον 58χρονο και σε αφέλεια την οποίαν επέδειξε, πιστεύοντας ότι επρόκειτο να συνδράμει τον φίλο του που θα πουλούσε το ακίνητο ο οποίος είχε δήθεν προβλήματα με την οικογένεια του και του χρωστούσε χρήματα.

Δηλαδή πίστεψε, όπως είπε, ότι βοηθώντας τον πρώην συγκρατούμενo του θα του εξασφάλιζε την επιστροφή οφειλών από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο Ελληνικό o οποίος στην πορεία αποδείχθηκε πως με πλαστοπροσωπία παρουσιάστηκε ως εκείνος που πουλούσε το διαβόητο ακίνητο. 

Μάλιστα, ο 52χρονος Καρπάθιος πίστεψε ότι ο 58χρονος θα του έδινε και μεσιτικό αντάλλαγμα ύψους 20 με 30 χιλ. ευρώ!

Θεωρεί δε ότι ο 58χρονος συνεργάστηκε με τον 81χρονο κάτοικο Αθηνών και συγκατηγορούμενo τους για να εξαπατήσει και το ίδιο και ότι ήταν εκείνοι που είχαν την ιδέα της πωλήσεως σε υποψηφίους αγοραστές ακινήτων στο Ελληνικό δια της παραστάσεως σε αυτούς ψευδών γεγονότων ως αληθινών και συγκεκριμένα, ότι ο δεύτερος τύγχανε κύριος των ακινήτων.

Υποστηρίζει ακόμη ότι στην υπόθεση ο 52χρονος δικηγόρος χρησιμοποιήθηκε για να δώσει στοιχεία νομιμοφάνειας στο εγχείρημα.

Ο Καρπάθιος διατείνεται μάλιστα ότι ούτε τα ακίνητα ανηύρε, ούτε τους αγοραστές, ούτε έγγραφα κατασκεύασε, ούτε με τους αγοραστές συνηλλάγη, ούτε στις διαπραγματεύσεις και στο προσύμφωνο έλαβε μέρος.

Τονίζει μάλιστα ότι δεν είχε ο ίδιος τη δυνατότητα να προβεί στον έλεγχο της κυριότητος των ακινήτων στο κτηματολόγιο και στο υποθηκοφυλακείο τη στιγμή, που ούτε δικηγόρος είναι, αλλά και ούτε διαθέτει τις απαραίτητες γνώσεις ενώ παραπέρα ούτε εισέπραξε και ούτε κατέθεσε χρήματα από την «αγοραπωλησία».

Θυμίζουμε ότι ο Ροδίτης, που συνεργάστηκε με την Υποδιεύθυνση Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στην Αθήνα για την εξιχνίαση της υπόθεσης, απολογούμενος τόνισε πως εκπροσώπησε τους πωλητές ενός ακινήτου κατά τη διαδικασία της υπογραφής ενός προσυμφώνου και στην πορεία διαπιστώθηκε και δεν γνώριζε ότι όλα τα προσκομισθέντα σχετικά έγγραφα ήταν πλαστά, όπως και η ταυτότητα του ιδιοκτήτη με την οποία συντάχθηκε από συμβολαιογράφο των αγοραστών σχετικό πληρεξούσιο.

Τόνισε πως είναι προφανές πως οι δύο δικηγόροι των αγοραστών δεν είχαν προβεί σε έλεγχο τίτλων ως όφειλαν, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν θα υπήρχε υπόθεση και δικογραφία αν ο ίδιος δεν συνεργαζόταν με τις Αρχές.

Διατείνεται ακόμη πως δεν έλαβε αμοιβή και πως όπως και οι δημόσιες αρχές υπήρξε θύμα ενός οργανωμένου και μεθοδευμένου σχεδίου μιας ομάδας άγνωστων σε εκείνον ανθρώπων.
Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν γνώριζε κανέναν εκ των συγκατηγορούμενών του, ενώ τόνισε ότι όταν αντιλήφθηκε ότι κάτι συνέβαινε αφενός μεν εκείνος πρότεινε στον πωλητή να καταγγείλει το προσύμφωνο ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία και να επιστρέψει τα χρήματα, αφετέρου δε ενημέρωσε τις Αρχές.

Ο 52χρονος δικηγόρος από την Ρόδο απεκάλυψε μάλιστα ότι η ίδια εγκληματική ομάδα με το ίδιο modus operandi ενέπλεξε και άλλον άγνωστο στον ίδιο δικηγόρο Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση φέρονται σε κάθε περίπτωση στο διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2023 να εξαπάτησαν εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στην αγορά και εκμετάλλευση ακινήτων και η οποία εκδήλωσε επιθυμία για αγορά 3 όμορων οικοπέδων στο Ελληνικό Αττικής.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, προχώρησε σε προκαταβολή ποσού ύψους 650.000 ευρώ, ωστόσο, η απάτη έγινε αντιληπτή όταν κατά τη διάρκεια τοπογράφησης εντοπίστηκε ο πραγματικός ιδιοκτήτης του ακινήτου, όπως επίσης και ότι δύο από τα τρία οικόπεδα είχαν ήδη πωληθεί προ λίγων ημερών.

Σημειώνεται ότι, τα μέλη της οργάνωσης είχαν ήδη προβεί σε εξαργύρωση επιταγών ύψους 425.000 ευρώ, ενώ η συνολική οικονομική ζημιά εφόσον συνέχιζαν τη συγκεκριμένη απάτη, ανέρχεται σε 5.650.000 ευρώ, ποσό το οποίο αντιστοιχεί στην εμπορική αξία του υπό πώληση οικοπέδου.

Μάλιστα, η σύλληψη των μελών της οργάνωσης κατά τη διάρκεια συνάντησης τους για μελλοντική αγοραπωλησία του ήδη προπωλημένου οικοπέδου σε νέο υποψήφιο αγοραστή, φέρεται να καταδεικνύει την εκ μέρους τους πρόθεση συνέχισης της εγκληματικής τους δράσης για την εξαπάτηση ακόμη περισσότερων φυσικών ή νομικών προσώπων, με σκοπό τη μεγιστοποίηση του παράνομου κέρδους τους.